Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Evenimente Expoziția ”SUFLETUL ICOANEI” în Galeriile Sabion

Expoziția ”SUFLETUL ICOANEI” în Galeriile Sabion

Expozitia Sufletul Icoanei în Galeriile Sabion

În perioada, 14 februarie – 25 februarie 2020, în cadrul Galeriilor Sabion, va avea loc expoziția de icoane pe sticlă, a pictoriței Mihaela Profiriu Mateescu, intitulată „SUFLETUL ICOANEI”, sub egida Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT.

Artista  Mihaela Profiriu Mateescu, născută la Tecuci, în vestita familie Culluri de origine venețiană, din care s-au ridicat ingineri și arhitecți de notorietate mondială, acesta  a moștenit și ea darul de a preface tot ce atinge în artă.

Mihaela Profiriu Mateescu a avut expoziții atât în țară, cât și străinătate (Elveția, Grecia, SUA, Venezuela, India), la care s-au adăugat lucrări în colecții din: România, Anglia, Argentina, Canada, Italia, Japonia, Franța, Suedia, Ungaria. Lucrarea de referința se află în Venezuela, la Caracas, unde există o singură Biserică ortodoxă română, pictură realizată în stilul celor din Maramureş.

Membră a Asociației Artiștilor Plastici, a Școlii Populare de Artă și a Academiei de Arte Tradiționale, doamna Mihaela Profiriu, a fost premiată în 1993 de Centrul Republican de Cultură și Arte din Republica Moldova, iar în anul 2000 a primit distincția  „Crucea Patriarhală” pentru mireni.

Expoziția organizată de RO. AS.IT., cu ajutorul Galeriilor Sabion, reprezintă un nou capitol de conservare și promovare a identității etnicilor italieni din România. În acest context, țara noastră este apreciată la nivel mondial pentru modul în care tratează problematica minorităților naționale, iar această imagine este susținută și de Galeriile Sabion, prin promovarea artiștilor plastici de alte etnii.

Artista definește icoana ca pe „o ferestră spre absolut ori teologie în imagini”, deoarece permite trecerea de la vizibil la invizibil completând rugăciunea noastră către Divinitate. Prin icoanele sale, doamna, Mihaela Profiriu Mateescu, ne spune că-l iubeste pe Dumnezeu și puternica ei emoție o transmite și celor care-i privesc icoanele, creând sentimentul că sunt în contact cu arta adevărată prin suflet.

Acestea fiind spune, dragi iubitori de artă și cultură, vă așteptăm la Galeriile Sabion, începând cu 14 februarie să descoperim Sufletul Icoanei, ferestra către Dumnezeu.

 

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA