Galeriile Sabion

sabion bucuresti

Bun venit în Galeriile Sabion!

Tocmai ați devenit spectatorul unei noi experiențe artistice,atât prin impactul vizual general creat de acest spațiu, cât și prin lucrările expuse aici.

Să fie oare vorba de o expoziție de pictură dacă ar fi să judecăm după ramele tablourilor? Să fie o expoziție de lucrări din fier forjat judecând după lucrările care se regăsesc în magazin? Să fie vorba de o expoziție de bijuterii judecând după ceea ce văd în spatele acestor vitrine? Sau poate fi o expoziție a unor artiști plastici în prelucrarea sticlei? Acestea ar fi doar o parte din primele întrebări care vor trece prin mintea celor care pătrund în Galeriile Sabion.

Galeriile Sabion sunt de fapt câte puțin din fiecare și mai mult decât atât. Este vorba de un univers al bijuteriilor de artă puse în valoare tot prin intermediul artei. Este un loc în care exprimarea artistică nu are limite, este lipsită de orice constrângeri, este un loc în care încercam să insuflam o stare de încântare vizuala și de regăsire artistică. Asa am descrie în câteva cuvinte mesajul pe care artiștii implicați în acest proiect s-au straduit să îl redea, fie că vorbim de pictori, sculptori, forjori, maiștri bijutieri, designeri sau artiști plastici specializați în arta decorativă!

Povestea celui mai frumos magazin din lume

2011: Grand prize – Cel mai frumos magazin din lume într-un centru comercial

Galeriile Sabion din București au fost create într-un demers unic în țară de restabilire a titulaturii de artă acordată creațiilor de bijuterie. Am gândit acest magazin tocmai ca o galerie de artă, un concept nou, unic în lume și care a fost înscris în cadrul A.R.E. Design Awards 2011, cel mai mare concurs de design comercial din lume desfășurat an de an în Statele Unite.

Nu mai puțin de 297 de proiecte au fost admise spre jurizare, doar nume mari ale industriei de retail mondial.

Dacă luăm în considerare faptul că la una dintre categoriile vizate de Galeriile Sabion, în 2010, a fost desemnat câștigător un flagship store Tiffany’s, lupta se anunța destul de dură pentru ediția din 2011!

Festivitatea de decernare a premiilor s-a desfășurat pe data de 28 martie 2011 în Las Vegas, unde echipa Sabion a primit recunoașterea mondială. Nu mai puțin de 3 premii au fost acordate acestui proiect:

  • Premiul pentru inovație în pardoseala din inox
  • Premiul pentru amenajare artistică
  • Marele Premiu pentru cel mai frumos magazin din lume, într-un centru comercial.

Galeriile Sabion au devenit un ambasador de seamă al mișcării artistice românești și au făcut cunoscut peste hotare numele României și am demonstrat lumii întregi că și în acest colț de Europă luxul poate fi exprimat armonios la nivel artistic.

2014: Nominalizare Cel Mai Frumos Magazin din Lume. Premiul Electric Flooring.

Reprezentanții SABION la ARE Design Awards Gala în Las Vegas, 2014.

Galeriile Sabion, Apple, Audemars Piguet, Karl Lagerfeld şi Van Cleef and Arpels sunt printre câştigătorii din 2014 ai celui mai prestigios concurs de design comercial din lume – A.R.E Design Awards.

Desfăşurată în sala de baluri a hotelului For Seasons din Las Vegas, gala de decernare a premiilor Asociaţiei Mediului de Retail din Statele Unite ale Americii (Association for Retail Environment) a reunit un număr impresionant de experți internaționali din domeniul retailului și al designului. În ediţia din 2014, peste 400 de magazine de pe toate continentele s-au întrecut în design şi amenajare, în lupta pentru obţinerea premiilor A.R.E Design 2014.

Galeriile Sabion din Bucureşti, flagship store-ul Audemars Piguet din Florida, vitrinele locaţiilor Apple, magazinul de prezentare Karl Lagerfeld din Paris sau flagship store-ul Van Cleef and Arpels din New York sunt printre caştigătorii ediţiei 2014.

„Vă trebuie mult curaj pentru a va lupta cu giganţi ai industriei” a precizat Sherif Ayad, preşedinte al Iddidesign şi membru al juriului în ediţia din acest an, observând totodată faptul că alături de cei de la Apple, proiectul Galeriilor Sabion a fost printre puţinele care au fost dezvoltate de echipe proprii de designeri şi nu prin intermediul unor case de arhitectură şi design.

Astfel, proiectul Galeriile Sabion, dezvoltat de către Casa de Bijuterii Sabion, mai adaugă un nou premiu pentru inovaţie – Electric Flooring, celor deja existente: Store Fixtures si Best Shop, aşezând din nou România pe harta internaţională a elitelor în domeniul designului de retail.

Sabion Award from ARE Design Awards Las Vegas 2014.

Descarcă broșura Galeriile Sabion: CEL MAI FRUMOS MAGAZIN DIN LUME