Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Comunicate de Presă Sabion creează trofeele Festivalului Virginia Zeani

Sabion creează trofeele Festivalului Virginia Zeani

Pentru al treilea an la rând, bijutierii Sabion au realizat manual trofeele celei mai importante manifestări de operă din Transilvania.

Festivalul Regal de Operă Virginia Zeani transformă Tîrgu Mureș-ul în capitala muzicii de operă în perioada 31 mai 2019 – 9 iunie 2019.

Una dintre cele mai prestigioase soprane a secolului XX este Virginia Zeani, născută Zehan, la data de 21 octombrie 1925, în România, în județul Mureș, la Solovăstru.

Prezență emblematică pentru lumea muzicii de operă, doamna Virginia Zeani și-a început studiile de canto la București alături de Lucia Anghel și Lydia Lipkowska. Și le-a definitivat în Italia, unde a și debutat în anul 1948. De atunci, timp de 30 de ani a interpretat peste 60 de roluri pe scenele din întreaga lume, Metropolitan Opera din New York, Teatrul Balșoi din Moscova sau Covent Garden din Londra, și nu în ultimul rând la teatrul de Operă din Roma, unde, timp de 25 de ani a fost ”prima donna assoluta”.

Românca noastră, Virginia Zeani, a fost o prezență discretă, departe de lumea show-bizz-ului, deși a fost una dintre celebritățile scenei de operă a secolului trecut. A cântat alături de Ferruccio Tagliavini, Luciano Pavarotti și Plácido Domingo, iar Andrea Bocelli a cântat chiar în onoarea sa.

Începând din anul 2017, Virginia Zeani, va fi celebrată și în țară, aproape de locul nașterii sale, la Târgu Mureș, într-un eveniment patronat de către Casa Regală a României.

Și încă de la prima ediție, Casa de Bijuterii Sabion a realizat trofeele acestei manifestări unice. Este o onoare ca prin munca noastră să putem aduce un tribut marii artiste internațioanle, spune Claudiu Bologa, fondatorul Casei.

În realizarea acestor distincții artiștii Sabion au utilizat aur, argint și bronz pentru a transpune în bijuterie portretul spiritual al marii noastre soprane. Toate cele trei trofee au fost realizate manual.

Lucrările, un concept semnat de artistul David Morar, surprind cele două planuri existențiale: trecerea din neființă întru ființă, și de aici, zărbind prin vortexul vieții înspre cel de-al doilea mare salt, saltul calitativ și împlinirea vocației.

 

De altfel, Casa de Bijuterii Sabion a realizat de-a lungul anilor distincții pentru numeroase evenimente fiind unul dintre partenerii evenimentelor care susțin și recompensează artiștii români de pretutindeni. Vom aminti aici doar câteva dintre acestea: Aleea Celebrităților în București, Gala Sănătății sau 10 pentru România.

Sursă foto: Ghenadie Prisăcaru

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite articole

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA

Contactați-ne pe WhatsApp!