Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Util Cum se pun butonii la cămașă - stiluri de purtat cămașa pentru butoni

Cum se pun butonii la cămașă – stiluri de purtat cămașa pentru butoni

butoni camasa

Purtarea butonilor la cămașă a fost dintotdeauna o semnătură a eleganței, o distincție a rafinamentului și clasei unui gentelman, ale unui bărbat de succes. De aceea, este important pentru domni să știe cum se pun butonii la cămașă.

Aceste accesorii dăruiesc ținutei acel aer business, impecabil, specific bărbatului care cunoaște și trăiește succesul. Însă, pentru ca ținuta să se bucure de aceste atribute pe care butonii la cămașă le dăruiesc, aceștia trebuie să fie accesorizați armonios, în ideea completării stilului bărbatului de succes, evitând riscul de a-l transforma într-unul neadecvat.

Iată câteva sfaturi prețioase pentru crearea ținutei bărbatului de succes folosind aceste accesorii cheie – butonii de cămașă!

Prima regulă în ceea ce privește accesorizarea corectă a cămășii cu o pereche de butoni este alegerea tipului de manșetă pentru butoni, adecvat modelului pe care dorim să îl purtăm. Există două tipuri de cămașă cu manșetă pentru care o putem accesoriza cu butoni: cămașa cu manșetă franțuzească și cămașa cu manșetă simplă.

Cum se pun butonii la cămașă cu manșetă franțuzească?

Manșeta franțuzească sau manșeta „alla mousquetaire” este un tip de manșetă dublă (cum mai este, de altfel, numită). Această manșetă se pliază, fiind ca dimensiune dublă față de manșeta standard, având astfel două straturi și în total patru găuri, câte două pentru fiecare capăt al butonului. Acest tip de cămașă pentru butoni este considerată mai elegantă decât  modelul de cămașă cu manșetă simplă.

Pentru accesorizarea acestui tip de cămașă vom alege butoni de cămașă eleganți precum modele de butoni din aur de bărbați, un exemplu ideal ar putea fi acești butoni:

cum se pun butonii la cămașă

 

 

 

 

 

 

 

sau o pereche de butoni personalizați din aur precum aceștia:

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, manșeta franțuzească se împarte în două categorii, în funcție de forma sa, respectiv: manșete cu colțuri rotunde și manșete cu colțuri drepte. În general, sunt recomandate manșetele cu colțuri rotunde.

În ceea ce privește modalitatea de închidere a manșetei cu butoni există o singură metodă de prindere a butonilor la cămașă, astfel: se prind capetele manșetei și se aliniază astfel încât găurile să se suprapună, după care urmează inserat butonul prin ambele găuri până este fixat.

Purtarea butonilor la cămașa cu manșetă franțuzească este o alegere pentru evenimentele elegante la care luăm parte, fiind o alegere care dă clasă. Din acest motiv este important ca atunci când participăm în cadrul unui eveniment de gală, unde evenimentul impune o ținută formală, să alegem accesorizarea butonilor la cămașă cu manșetă franțuzească.

Cum se pun butonii la cămașă cu manșetă simplă?

Acest timp de manșetă este exact ca o manșetă normală de cămașă, singura diferență fiind faptul că  în loc de nasturi, pentru închiderea acestor manșete se folosesc butoni. Modalitatea de inserare a butonilor de cămașă pentru acest tip de manșetă este aceeași ca cea pentru manșeta franțuzească.

Acest tip de manșetă se adresează unor outfit-uri casual – smart ce corespund unui stil mai „soft” de eleganță. Această cămașă poate fi folosită atât pentru ținuta „casual de birou” cât și pentru evenimente din timpul zilei unde nu este necesară o ținută formală. Pentru acesorizarea cu butoni a acestui tip de cămașă vom alege modele mai simple de butoni de cămașă, precum aceste modele de butoni de aur:

cum se pun butonii la cămașă

 

 

 

 

 

 

 

 

sau sunt recomandate modele de butoni de cămașă într-o formă creativă, care vor pune în valoare personalitatea celui care le poartă. Câteva idei de butoni din aur pentru cămașă cu un design creativ ar putea fi  date de aceste modele:

cum se pun butonii la cămașă

 

 

 

 

 

 

 

 

În concluzie, butonii la cămașă sunt un element esențial pentru a completa stilul bărbatului de succes.

Indiferent de modelul ales, butonii la cămașă din aur sunt o semnătură a eleganței ținutei bărbatului care inspiră încredere, astfel dacă veți dori să impresionați privirile tuturor, alegeți accesorizarea ținutei cu unul din aceste modele de butoni din aur rezultatul va fi unul cu siguranță spectaculos!

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA