Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Util Brățara cu mesaj a revenit la modă anul acesta. Descopera modelele Sabion!

Brățara cu mesaj a revenit la modă anul acesta. Descopera modelele Sabion!

Brățara cu mesaj este un accesoriu care învinge lupta cu timpul. An de an, brățările cu mesaj devin tot mai populare printre cei care achiziționează bijuterii. În această perioadă a anului, când ne apropiem de Mărțișor și Ziua Mamei, se cumpără cele mai multe brățări cu mesaj. Motivele sunt simple: o brățară cu mesaj este o bijuterie simbolică ce poate fi purtată zi de zi, care poate fi personalizată și care are un preț accesibil oricărui tip de buget. 

În 2021, se anunță un interes mult mai mare pentru brățările cu mesaj deoarece oamenii pun mai mult accent pe simbolistică atunci când oferă cadouri, dar și atunci când aleg bijuterii reprezentativ pentru ei înșiși.

Brățara cu mesaj – clasica brățară cu șnur roșu și charm de aur

Purtarea de brățări cu mesaj este un trend printre vedetele de la la Hollywood.

În stil clasic, ne așteptăm ca atunci când căutăm pe internet „brățară cu mesaj”, să vedem bijuterii fine, care se prind pe încheietura mâinii cu ajutorul unui șnur textil roșu, subțire, de regulă reglabil, ce are atașat un medalion sau charm cu semnificație. Însă brățările cu mesaj pot fi de mai multe tipuri: cu șnur textil în diverse culori, cu șnur de piele naturală, cu lănțișor în loc de șnur. În fond, o brățară cu mesaj este o bijuterie pentru mână care, într-o formă sau alta, transmite un mesaj. 

În acest material ne vom concentra asupra brățărilor cu mesaj clasice, așa cum ele se regăsesc și în colecția de brățări Sabion. 

Ce reprezintă șnurul roșu?

Încă din timpurile vechi, șnurul roșu a fost cunoscut pentru puterea sa de a atrage protecția și norocul. Primele civilizații care au făcut din purtarea șnurului roșu un obicei au fost cea hindusă, budistă, evreiască mistică (Kabbalah), chineză antică și creștină. Într-o manieră sau alta, șnurul roșu s-a răspândit printre aceste popoare reprezentând conexiunea reciprocă între oameni sau conexiunea oamenilor cu forțele divine și natura.

Când se oferă o brățară cu mesaj?

În România, brățările cu șnur roșu și medalion, cunoscute drept brățări cu mesaj, au început să fie populare prin asociere cu Mărțișorul. Cu toate că tradiția mărțișorului presupune ca fetele și femeile să primească o bijuterie care are legat un șnur în care un fir alb se împletește cu unul roșu, în ultimii ani, în materie de brățări a fost adoptat un singur fir de culoare roșie. Tradiția spune că o brățară cu mesaj dăruită pe 1 martie va fi purtată întreaga lună, simbolizând sosirea primăverii, iar apoi va fi agățată într-un pom fructifer pentru a aduce rodnicie în casa celei ce a purtat-o.

Pe lângă șnur, brățara cu mesaj este importantă datorită micului charm sau medalion pe care îl are atașat. Prin simboluri precum trifoiul cu 4 foi, potcoava, coșarul, crucea, copacul vieții, floarea vieții ș.a., vei oferi în dar un talisman norocos. Dacă acesta este realizat din aur sau argint, fii sigur că vei dărui o bijuterie specială, care poate fi purtată oricând.

Poți oferi în dar celor dragi brățări cu mesaj cu diferite ocazii, iar posibilitatea de a la personaliza, așa cum este cazul modelelor Sabion, îți garantează că aceste cadouri vor fi cu adevărat unice.

Brățări cu mesaj pentru întreaga familie

Dacă dorești să cumperi o brățară din aur de damă, cu șnur și charm, îți recomandăm atât șnurul roșu, clasic, cât și celelalte variații de culori pentru șnur. 

Pentru bebeluși, îți recomandăm să achiziționezi o brățară de aur copii cu șnur roșu (mai ales dacă bebelușul este nou născut, pentru a-i purta noroc) sau o brățară cu mesaj cu șnur roz (pentru fetițe), respectiv albastru (pentru băieței). Dacă ești nașa unui băiețel, oferă-i o brățară cu mesaj pentru bebe drept prim cadou și va avea o amintire prețioasă pentru totdeauna! Tot în cazul cadourilor pentru copilași, poți comanda o brățară personalizată prin gravare cu nume sau data nașterii. 

Dacă brățara cu mesaj va fi dăruită unui domn, poți alege dintre șnururile de culoare închisă (negru, verde închis, albastru închis, gri). 

Brățările cu mesaj Sabion au șnurul reglabil, astfel că indiferent de circumferința încheieturii, vei putea întotdeauna să achiziționezi o astfel de bijuterie pentru persoana dragă!

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA