Home Atelier Bijuterii

Atelier Bijuterii

Ateliere de Creaţie

Atelier de Bijuterii 

Atelierul de bijuterii Sabion este locul în care artizanii construiesc atmosfera și spiritul brandului, slujindu-se cu răbdare și pricepere, de metalele prețioase care au ridicat bijuteria la nivelul de artă, de fascinația pietrelor prețioase și naturale, realizând schițe tehnice, verificând simetria unghiurilor, analizând felul în care este captată și refractată lumina, trecând bijuteriile prin mâinile atâtor bijutieri talentați, cizelori, emailori, orfeurari și șlefuitori, finisând manual toate bijuteriile până la cel mai mic detaliu, făcând cercetări pe noi metale și asocieri inedite ale acestora.

Totul pornește de la o idee, trece prin filtrul designerilor, prin ochiul experimentat al gemologului, intră în procesul creației în atelierul de bijuterii și apoi, prin mâini care desăvârșesc lucrarea, transformând metalul în bijuterie.

Fiecare bijuterie care iese din mâinile lor este însoțită de o poveste și este creată pentru a oferi o stare care să te încarce cu emoție pozitivă. Sunt bijuterii manufacturate, reflectând îndemânarea, înțelepciunea și experiența meșterilor bijutieri care și-au transmis măiestria și tehnicile din generație în generație. Doar așa se poate crea o legătură indisolubilă între o bijuterie și persoana care o va purta.

Crearea Bijuteriilor

Fie că vorbim de verighete, inele de logodnă, colecții de autor sau colecții tematice, creațiile Sabion  pot fi cu ușurință încadrate în curente artistice, stiluri sau tendințe actuale. Pe lângă liniile clasice, o serie de inovații și colecții excepționale au fost create aici, în atelierul de bijuterii Sabion din inițiativa artiștilor noștri: bijuterii din tantal și aur, colecții dedicate botezului, nunții ori celor pasionați de vânătoare, lucrări realizate la comandă, bijuterii corporate, precum și multiple distincții din aur.

Toate acestea fac parte din direcția creativă a Casei de Bijuterii Sabion și au întotdeauna la bază o idee, un punct de reper, o sursă de inspirație,  un argument pentru a crea de fiecare dată ceva deosebit.

Este apoi rolul designerilor de a așeza ideile sub formă de schițe și desene, de a realiza planșe de lucru și de a stabili împreună cu bijutierii, pașii următoarelor lucrări. Viața Atelierelor de Creație Sabion este identică cu modul de funcționare al unui orologiu. Totul funcționează precum un mecanism, o rotiță o pune în mișcare pe următoarea. În paralel are loc selecția pietrelor. Fie că vin din țările Africii, din Asia sau America Latină, sunt pietre cu tăieturi deosebite achiziționate la licitații, alese cu grijă pentru detalii și pentru oferirea unui aspect original bijuteriilor Sabion.

Bijutieri, sculptori, cizelori, emailori și șlefuitori, cu fiecare dintre ei alte rotițe în acest mecanism sunt angrenate în diverse etape ale procesului de creație ce are loc în atelierul de bijuterii. Este lung drumul pe care o bijuterie îl străbate de la idee și până când aceasta este așezată cu atenție în vitrina magazinelor Sabion. Aurul este topit, prelucrat, sculptat, cizelat, șlefuit, curățat, sute de operațiuni pentru a transpune imaginația unui designer în realitate.  De cele mai multe ori vorbim de precizie chirurgicală în mișcările mâinii, în intensitatea loviturilor unui ciocan, forța cu care strângem o gheruță, unghiul în care șlefuim sau, poate cea mai solicitantă dintre toate, montarea pietrelor în bijuterie. Imaginați-vă răbdarea și priceperea de care trebuie să dea dovadă un țintuitor în momentul în care așează piatră lângă piatră, strânge o gheruță după alta, astfel încât să creeze un pave deosebit, prefect neted și care să scoată cât mai bine în evidență calitățile unei pietre.

În fine, înainte de a porni spre magazine, fiecare bijuterie trece prin 3 etape de verificare a calității, ce se desfășoară în atelierul de bijuterii Sabion, un filtru absolut necesar pentru a ne asigura că în magazinele Sabion se găsesc întotdeauna bijuterii impecabile din punct de vedere tehnic.

De aici încolo, restul sunt doar emoții, sentimente și iubire.

Restaurări

Atelier de Bijuterii – Servicii de Restaurare 

Dincolo de rolul ei de accesoriu, o bijuterie trebuie privită întotdeauna ca o moștenire de familie, o piesă pe care, de pildă, fiica ta o va purta cu deosebită plăcere și pe care la rândul ei, o va putea dărui fiicei ei; doar astfel se poate consolida o punte de legătură între generații iar misiunea unei bijuterii autentice va fi îndeplinită.

Bijuteriile sunt create în atelierul de bijuterii Sabion din metale nobile – aur, argint ori platină, metale moi, care, dacă sunt expuse șocurilor mecanice, se pot defecta ori deteriora.

Pentru astfel de situații, am creat cel mai modern atelier de bijuterii care oferă servicii de restaurare de mare precizie din țara noastră. Un atelier de bijuterii destinat pieselor deosebite, executat din metale prețioase și decorate cu pietre naturale. 

Pentru ca bijuteriile tale să înfrunte lupta cu timpul și să își păstreze un aspect mereu strălucitor, Atelierele de bijuterii Sabion îți stau la dispoziție cu orice fel de lucrări. De la ajustări ale mărimilor, la operațiuni de rodinare sau emailare și până la lucrări complexe de restaurare de bijuterie veche ori metode de verificare, refacere și protejare ale pietrelor unor bijuterii valoroase – deținem un atelier de bijuterii în care calitatea lucrării executate primează. 

Pentru astfel de lucrări, te poți adresa în oricare dintre locațiile Sabion din țară. Să menționăm și faptul că Atelierele Sabion efectuează lucrări de restaurare și pentru alte bijuterii decât cele realizate în atelierele proprii.

Video

Vă invităm să urmăriți procesul de realizare manuală a butonilor personalizabili cu inițiale: o mostră din activitatea zilnică a bijutierilor din Atelierele Sabion.

Contact

Pentru oricare dintre serviciile de mai sus, bijutierii noștri vă stau la dispoziție!


Fisiere acceptate: jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx. Maxim 5MB.

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA