Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Util Top modele de brățări pentru femei, bărbați și copii

Top modele de brățări pentru femei, bărbați și copii

brățări pentru femei

Scurt istoric al brățărilor

Brățările sunt primele tipuri de bijuterii pe care istoria umanității le cunoaște. Aceste accesorii au fost realizate pentru prima oară în Egiptul Antic, în urmă cu mai bine de 7000 ani. Inițial, erau confecționate din lemn, piatră sau os și purtate pe antebraț, braț sau încheietura piciorului. Se purtau atât brățări pentru femei cât și pentru bărbați, fiindu-le atribuite simboluri de zeități și roluri protectoare împotriva energiilor negative. Conform descoperirilor arheologice, faraonii își împodobeau mâinile în întregime cu brățări  pentru bărbați din aur, semn că tot în această zonă au devenit simboluri ale regalității și statutului social înalt. 

Ulterior, brățările de aur au devenit cunoscute în Imperiul Roman, unde erau purtate pretutindeni de femei și bărbați exclusiv cu rol de podoabe. Cu un simț estetic înfloritor, romanii au fost cei care au realizat primele brățări cu pietre prețioase și semiprețioase, primele brățări de aur cu gravură, realizând inovații și în privința formelor acestora. Se crede că soldații romani au dus obiceiul purtării de brățări și în alte țări, în timpul cuceririlor.

Odată cu Evul Mediu, brățările și-au pierdut popularitatea, acestea nemaifiind purtate decât de către doamnele de la curtea regală, ascunse sub mâneca rochiilor sau cusute de aceasta. Perioada Renașterii este cea în care brățările din metale prețioase au reînceput să fie purtate iar apoi, începând cu secolul al XIX-lea, doamnele din înalta societate le-au considerat piese esențiale pentru accesorizarea celor mai fastuoase ținute. 

Istoria modernă a continuat cu diversificarea modelelor, materialelor de confecție, pietrelor decorative și a modurilor de purtare a brățărilor pentru femei, bărbați iar mai recent, și pentru copii. 

Iată un top modele de brățări de aur de damă, bărbați și copii, care îmbină semnificațiile simbolice cu accesorizarea în trend!

Brățări pentru femei, bărbați și copii – brățări cu charm din aur și șnur reglabil

Aceste modele de brățări cu charm din aur (medalion) sau tăbliță din aur sunt ideale pentru întreaga familie. Șnurul este confecționat din material textil, rezistent la apă, și are lungimea ajustabilă așa încât să poată fi obținute măsurile necesare pentru brățări de aur de damă, brățări de aur de bărbați sau brățări de aur pentru copii. Varietatea de culori disponibile pentru șnur este un alt factor care le face adecvate atât pentru doamne și copii, cât și pentru domni, în funcție de preferințe. 

La Sabion, am dezvoltat o colecție specială de brățări de aur cu șnur care au ca elemente centrale diverse simboluri menite să reflecte sentimente, pasiuni, hobby-uri sau să marcheze evenimente speciale din viață. Veți regăsi aici animăluțe, inimioare, simboluri ale norocului și elemente spirituale.

Brățările personalizabile – cu medalion sau cu tăbliță pe care pot fi gravate nume, inițiale, date de naștere sau mesaje scurte – sunt o altă opțiune populară pentru femei, bărbați și copii. Puteți purta cu toții câte o brățară cu un mesaj de familie sau brățările voastre pot reprezenta, fiecare, o parte a unui mesaj complet.

brățări aur cu medalion

brățări de damă potrivite pentru orice ocazie

 

Brățări tenis – potrivite pentru ea și el

Brățările tenis sunt printre cele mai cunoscute modele de brățări de aur de bărbați și femei. Modelul a devenit popular în 1987, când Chris Evert a întrerupt meciul ei US Open pentru a-și căuta brățara tenis pierdută. Fiind flexibile, sunt confortabile la purtare iar după incidentul de pe terenul de tenis au devenit și foarte sigure, întrucât închizătorile au primit și un sistem suplimentar de închidere, sporindu-le astfel siguranța.

brățări aur damă tenis

Brăţară Tenis de aur cu zirconia 01

Brățări cu diamante 

Indiferent de tipul bijuteriei pe care o decorează, diamantele inspiră clasă, lux, gusturi rafinate în materie de stil personal. O brățară cu diamante va străluci într-un mod incomparabil la încheietura mâinii, devenind punctul de interes al ținutei.

brățări aur damă cu diamante

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brățări din tantal și aur de 18k – brățări pentru bărbați și femei

Brățările din tantal vă invită să pășiți într-o zonă cu totul și cu totul nouă din lumea bijuteriilor de lux, în care predomină inovația și exclusivitatea.

Utilizarea tantalului în combinație cu aurul pentru obținerea unor bijuterii cum nu se mai întâlnesc pe piața mondială este o inovație patentată de Casa de Bijuterii Sabion. Dintre bijuteriile acestei colecții, brățările cu tantal sunt cele care vor oferi mâinilor ce le vor purta o accesorizare deosebită, dată de strălucirea incomparabilă a aurului galben și contrastul pe care acesta îl face cu un negru intens, așa cum se găsește doar în natură.

brățări aur bărbați

brățări aur tantal

Brățări tip lanț

Sunt cele mai cunoscute modele de brățări: un lanț de zale simplu sau cu pietricele, charmuri sau mărgele integrate și sisteme de închidere diverse.

Brățări fără sistem de închidere

Sunt modele de brățări de aur fixe, purtate cel mai adesea în ținutele casual sau de cocktail. Apreciate pentru comoditatea în timpul purtării și pentru dimensiunile mai mari, își păstrează an de an locul în topurile de brățări pentru femei.

Brățări handmade din aur 

Pentru cei care își doresc să poarte brățări cu adevărat unice în lume, piesele lucrate manual de către bijutieri experimentați sunt alegerea perfectă. Fie că este vorba despre modele de brățări deja existente în portofoliul casei de bijuterii, fie că veți opta pentru un model de brățară la comandă, complet personalizat, brățara handmade va fi, mai întâi de toate, o operă de artă.

brățări pentru femei

Toate brățările Sabion au în comun un lucru: sunt bijuterii românești. Indiferent de grandoarea și complexitatea modelului, de la brățări din aur de 14k la modele spectuaculoase, în spatele fiecărei brățări se află o poveste de suflet!

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA