Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Expoziții Galeriile Sabion Expoziția „Semne” de artista Maria Constantinescu

Expoziția „Semne” de artista Maria Constantinescu

artista Maria Constantinescu expoziție

O expoziție de artista Maria Constantinescu

Expoziția Semne de artista Maria Constantinescu, în care, lucrări de mari dimensiuni pictate pe sticlă, alcătuiesc un univers spiritual, cu îngeri, compoziții zodiacale și fuioare ale timpului, poate fi vizitată în Galeriile Sabion, începand cu 8 august până pe 30 august 2019.

Maria Constantinescu este artist plastic, membră UAPB, creatoarea unui stil unic, inconfundabil, a plecat de la tradiție și a ajuns la modernitate, la simbol. Acest lucru îl recunosc toți criticii de artă care au scris despre ea și despre lucrările sale: Nicolae Steinhardt, Paul Barbaneagra, Horia Roman Patapievici, Cornel Antim și alții. Despre Maria Constantinescu a scris și unul dintre cei mai mari critici ai Europei, Giulio Carlo Argan, considerat un papa al artei, acest fapt reprezentand cea mai mare onoarte de care se poate bucura un artist.

Maria Constantinescu este academician Burchardt și membră a Academiei Artelor Tradiționale din România. A expus în muzee importante din țară și străinătate, are colecții de stat și particulare, cum ar fi compoziția zodiacală care se găsește la Casa Regala a Spaniei. Despre aceasta regina Sofia a Spaniei a remarcat:

Superb! Iată ceva nou sub soare! Această compoziție răspândește o lumină și o căldură deosebită. Se simte puternic tradiția poporului român, dar și modernitatea demersului artistic. Va rog să transmiteți felicitări artistei!

Tabloul, pe care, îl realizase la solicitarea ambasadorului român la Madrid, reprezenta un arbore zodiacal cu un Capricorn, zodia regelui Spaniei, Juan Carlos, și un scorpion – simbol zodiacal al reginei Sofia, care înconjura Capricornul, avand în jurul cozii, în loc de ac, un crin regal.

Întrebată de ce a ales sticla pentru pictura icoanelor, artista a răspuns:

Sticla este materie vie. M-a fascinat când am înţeles asta. Să vă dau un exemplu straniu. Dacă scoatem sticla unei ferestre vechi de o sută de ani, vom vedea că e mai grea jos şi mai uşoară în partea de sus. Iar dacă o întoarcem, în timp, greu¬tatea se mută invers. Sticla este ca o clepsidră. O clepsidră vie, a timpului care curge prin ea. De asta, după ce m-am apucat de pictat, mi-a şi plăcut să las sticla transparentă, să nu o acopăr cu totul cu desen şi culoare. Îmi place să mai pun, uneori, încă o icoană dedesubt. Şi cum cea de deasupra e pictată mai puţin, poţi vedea şi în interior. Să intri cu gândul în lăuntrul icoanei. Să îţi vezi po¬vestea ta şi să priveşti lumea prin ochii sfinţilor. Lăsând aceste transparenţe, pot picta în spatele lor sugerări de apă, aer, nori, un univers întreg şi diafan, cu compoziţii spaţiale cu lumină. Pot face icoane şi din câte şapte sticle suprapuse, în care poţi vedea până la ultima sticlă.

Galeriile Sabion, spațiu creat de artiștii Casei de Bijuterii Sabion, un spațiu în care bijuteria de autor se împletește cu alte forme de exprimare artistică – sculptură, pictură, artă conceptuală și chiar poezie, a fost desemnat desemnată în anul lansării ca fiind Cel mai frumos magazin din lume, obținând deasemenea premii pentru maniera de expunere și inovație în amenajarea spațiului.

Programul de vizitare al expoziției este de luni până vineri între 11:00 și 19:00, sâmbăta până la ora 15:00, iar accesul este liber.

Parteneri media ai evenimentului: Sensotv.ro și TVR.

Pentru mai mult detalii despre activitatea Mariei Constantinescu vizitați și site-ul: https://mariasandconstantinescu.ro

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA