Festivalul Regal de Operă Virginia Zeani și-a desemnat câștigătorii.

 

Marele Trofeu ”Regele Mihai I” a fost câștigat de către soprana Paula Iancic, absolventă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Fostă membră a Studioului de Operă de la Bayerischen Staatsoper, Paula Iancic este colaboratoare a operelor din Cluj, Iași și Timișoara, a Orchestrei de Stat București, a Filarmonicii de Stat Arad sau a Filarmonicii din Cluj-Napoca.

 

DESPRE COMPETIȚIE.

Tineri artiști din 31 de țări, printre care Israel, Malta, Republica Dominicană, Statele Unite, Canda sau Coreea de Sud au concurat, în cadrul celei de-a treia ediții a prestigiosului “L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition”, pentru Marele Trofeu care, prin bunăvoința Casei Regale a României, poartă sigiliul Regelui Mihai I. Laureații au fost selectați de o comisie internațională din care fac parte directori ai celor mai importante teatre din Europa sau Rusia.

DESPRE TROFEE.

Încă de la prima ediție, acestea au fost realizate de către Casa de Bijuterii Sabion. ”Este o onoare ca prin munca noastră să putem aduce un tribut marii artiste internațioanle”, spune Claudiu Bologa, fondatorul Casei.

În realizarea acestor distincții artiștii Sabion au utilizat aur, argint și bronz pentru a transpune în bijuterie portretul spiritual al marii noastre soprane. Toate cele trei trofee au fost realizate manual.

Lucrările, un concept semnat de artistul David Morar, surprind cele două planuri existențiale: trecerea din neființă întru ființă, și de aici, zărbind prin vortexul vieții înspre cel de-al doilea mare salt, saltul calitativ și împlinirea vocației.

 

Sursa foto: rador.ro