Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Util Purtarea inelelor și întreținerea pietrelor prețioase

Purtarea inelelor și întreținerea pietrelor prețioase

purtarea inelelor

Exceptând gusturile, despre care „nu se discută”, dorim să vă venim în ajutor cu câteva reguli în ceea ce privește purtarea inelelor și întreținerea pietrelor prețioase. Vom prezenta sfaturi de întreținere esențiale pentru pietrele prețioase a inelelor, toate acestea pentru a ne putea bucura de purtarea lor pentru un timp îndelungat și de ce nu datorită griji și respectării acestor sfaturi de întreținere să putem lăsa aceste minunate bijuterii cu pietre prețioase moștenire de familie pentru generațiile viitoare.

Vom începe prin prezentarea unor reguli sub formă de sfaturi de purtare a modelelor de inele cu piatră, deoarece un inel cu diamant sau cu orice altă piatră prețioasă, este o creație spectaculoasă și merită să fie pusă corect în valoare pentru a ne putea bucura de toate atributele sale estetice.

Purtarea inelului cu pietre prețioase în funcție de forma mâinii și forma inelului

Pentru a ne asigura că purtarea inelului ales este în armonie cu forma mâinii noastre, sugerăm următoarea formulă: pentru o formă a mâinii cu degete lungi, putem alege inele cu model lung, precum aceste modele de inele cu piatră:

purtarea inelelor

Acest tip de inele vor pune în valoare și mai mult lungimea degetelor.

Pentru persoanele cu mâini mari, sunt mai mult decât indicate modelele de inele de dimensiuni mari, decorate cu pietre impozante, care vor accesoriza armonios această formă a mâinii, precum aceste modele de inele cu pietre:

inele pietre pretioase

În ceea ce privește forma mică a mâinilor, pentru aceasta este indicată accesorizarea cu modele de inele cu piatră de dimensiuni mai mici, precum:

inel de logodnă cu diamant

purtarea inelelor cu pietre pretioase

Însă, în cazul unei mâini mici, cu degete groase, vă sfătuim să evitați achiziționarea unor modele de inele cu piatră prea subțiri sau folosirea unei mărimi care poate strânge în mod inestetic degetul.

În ceea ce privește o formă a mâinii scurte, însă cu degete subțiri, putem spune că avem cât de cât „mână liberă” în alegerea modelelor, cu condiția ca acestea să nu fie modele lungi, ca cele oferite drept exemplu pentru mâinile cu degete lungi.

Purtarea inelelor cu pietre prețioase în funcție de simbolistica degetului sau a mâinii alese

Dintre toate bijuteriile, inelul, indiferent de modelul ales, se bucură de o puternică simbolistică sugestivă, care are la bază alegerea degetului pe care dorim să-l purtăm.

Mai mult decât atât, alegerea purtării unui inel pe un deget anume, se presupune că ne-ar putea indica anumite trăsături caracteristice ale persoanei. Astfel, vă invităm să descoperim împreună în cele ce urmează ce povești spun inelele despre purtător în funcție de degetul pe care acestea sunt așezate!

Dintotdeauna inelarul mâinii stângi a fost recunoscut drept simbol al sentimentelor, această asociere reiese din faptul că inelarul este degetul pe care sunt așezate inelele de logodnă și verighetele, obicei care are la bază o credință conform căreia degetul inelar al mâinii stângi este conectat cu inima printr-o venă numită „vena amoris”. Despre persoana care preferă să poarte inelele pe acest deget se poate spune că este o persoană romantică, sensibilă, idealistă.

Purtarea inelelor pe degetul arătător  indică o persoană determinată și ambițioasă.

Dacă preferi purtarea inelelor pe degetul  mijlociu, această poziționare indică o persoană cu un  caracter echilibrat, responsabilă și serioasă.

Personale care preferă purtarea inelului pe degetul mic se definesc drept creative și excentrice.

În cazul în care se așază un inel cu diamant pe degetul mic, această așezare indică o persoană vanitoasă.

În ceea ce privește mâna pe care alegem să purtăm inelele, putem spune următoarele: persoanele care preferă purtarea inelelor pe mâna stângă sunt firi creative, cu o sensibilitate mai mare, orientate către latura artistică, și ușor introvertite.

Despre cele care preferă purtarea inelelor pe mâna dreaptă, se poate spune că sunt persoane practice, raționale, extrovertite.

Purtarea inelelor cu pietre prețioase în funcție de regulile de bon ton

Regula de bază pentru purtarea inelelor cu pietre prețioase ar fi aceea că: indiferent de gusturile sau preferințele pe care le avem trebuie întotdeauna să fim atenți să nu exagerăm prin numărul mare de inele pe care dorim a le purta deodată, mai ales dacă modelele acestora sunt total diferite ca și design, neexistând posibilitatea de ”asortare” .

Un exemplu de asortare acceptată este:

mai multe inele pe o mana
Sursă foto: https://www.pinterest.de/pin/395050198577363275/

Să nu uităm nici de manichiură, care, înainte de așezarea inelelor, este cartea de vizită a unei doamne. Aceasta trebuie să fie îngrijită, în ton cu bijuteriile care urmează să fie purtate.

În plus, putem identifica regula perioadei din zi în care aceste inele cu pietre prețioase pot fi purtate, respectiv, sugerăm ca modelele de inele cu piatră de dimensiuni mari sau inelele bătute cu pietre prețioase de dimensiuni mari, precum și purtarea lor într-un număr mai mare, să fie o alegere pentru evenimentele ce vor avea loc seara, lăsând pentru evenimentele din timpul zilei purtărea unor inele cu pietre prețioase de dimensiuni mai mici, așadar modele simple, mai puțin impunătoare.

Sfaturi utile pentru întreținerea pietrelor prețioase ale inelelor

Deoarece ne dorim cu toții ca bijuteriile noastre, de care ne-am atașat atât de mult, să se păstreze în cea mai bună condiție timp îndelungat, ar trebui să ținem cont de câteva reguli simple pentru întreținerea acestora.

Să luăm în considerare faptul că modelele de inele cu pietre prețioase, precum inelele cu diamant, safir, rubin, smarald, indiferent de culoarea sau dimensiunea acestor pietre, sunt bijuterii care presupun un cost de achiziție mai mare în comparație cu celelalte. Noi vă sfătuim să efectuați o curățare periodică, anuală, iar această operațiune să fie realizată de către personal calificat. Casa de Bijuterii Sabion oferă în mod gratuit acest serviciu, anual și pe viață, pentru absolut toate bijuteriile cu diamante achiziționate!

Iată câteva sfaturi utile pentru întreținerea pietrelor prețioase ale inelelor:

  • Păstrați bijuteriile în ambalajul lor original ori într-o casetă specială sau într-un săculeț moale;
  • Pentru ca bijuteriile dvs. să strălucească mult timp de acum înainte, nu le purtați în timpul activităților casnice sau pe durata celor sportive;
  • Protejați-vă bijuteriile de praf, de umiditatea parfumurilor sau de contactul cu soluția fixativelor pentru păr.

Pentru achiziționarea unor modele de inele cu pietre prețioase, spectaculoase, vă invităm să consultați această colecția de Inele cu Diamante Sabion.

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA