Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Util Nunta de hârtie și ce simbolizează fiecare an de căsnicie

Nunta de hârtie și ce simbolizează fiecare an de căsnicie

verighete traditionale

Informații generale

Sărbătorirea aniversării nunții a luat naștere în Germania, în perioada Evului Mediu, unde se obișnuia ca un cuplu ce împlinea 25 de ani de căsătorie să fie sărbătorit de către familie și apropiați. Tradiția spune că în semn de apreciere a longevității cuplului, soția, în cadrul unei ceremonii, era „încoronată” cu o coroană de argint. Aceeași tradiție era urmată și pentru sărbătorirea a 50 de ani de căsătorie, cu diferența că la această aniversare coroana era din aur. Acest obicei va fi cel care va da viață tradiției aniversării Nunții de Argint și Nunții de Aur.

Aniversarea căsătoriei pe ani este o minunată celebrare a traiului în doi, o reînnoire a jurămintelor și o dovadă vie a trăiniciei uniunii voastre.

În continuare vom prezenta semnificația aniversărilor de la primul an până la împlinirea a 100 de ani de căsătorie. Vei afla care este simbolul ce reprezintă fiecare aniversare de căsătorie și cum pot fi marcate aceste evenimente prin bijuterii – cadouri pentru aniversare căsătorie.

Ce simbolizează fiecare an de căsnicie

Nunta de hârtie. Aniversare 1 an de căsătorie

Primul an de căsătorie este cel mai fragil, deci se poate „rupe” ușor, similar hârtiei. Este perioada în care se conturează viața de familie iar voi vă descoperiți și cu bune, și cu rele. Semnificația „hârtiei” provine și din gluma „hârtiilor de divorț”, la care multe cupluri ajung în primul an de mariaj.

Mai este și o altă semnificație, care oferă o perspectivă mult mai optimistă și plăcută: viața de soț și soție tocmai a început, astfel că primul an este doar „intro-ul” unui film de viață, al cărui scenariu este scris de voi. Foile sunt goale în fața voastră și doar voi le puteți umple cu momente și trăiri. Cu mare grijă, însă, căci sunt, totuși, de hârtie!

Nunta de bumbac. Aniversare 2 ani de căsătorie

Bumbacul este o plantă din care cea mai cunoscută și apreciată fibră textilă naturală provine. Fără îndoială este mai rezistent decât hârtia, dar și mai… confortabil. La aniversarea căsătoriei de 2 ani, și relația voastră este pregătită să reziste. După 2 ani de căsnicie, vă iubiți tot mai mult iar acest lucru trebuie sărbătorit ca la carte!

Nunta de piele. Aniversare 3 ani de căsătorie

Pielea este simbolul consolidării atunci când discutăm despre viața în doi. Timpul trece iar relația „se tăbăcește”. Se pregătește terenul pentru anii frumoși ce vor veni, dar și pentru provocările care, inevitabil, vor apărea.

Nunta de pânză sau de flori. Aniversare 4 ani de căsătorie

După 4 ani de căsnicie, cu siguranță ați adunat un bagaj întreg de situații pe care le-ați depășit cu bine împreună. Căsnicia e o corabie, iar pânzele care-i mențin direcția sunt iubirea!

Nunta de lemn. Aniversare 5 ani de căsătorie

E impresionant lemnul, nu-i așa? Totul începe cu o mică plantă care, dacă nu e deranjată, se transformă într-un puiet, iar apoi, pe măsură ce-și extinde rădăcinile și se ancorează în pământ, se transformă într-un arbore masiv și rezistent. Dar pe cât de impunător și plin de viață este, arborele are un punct slab: arde ușor. Bucurați-vă de arborele vostru, însă îngrijiți-l și ocrotiți-l. Începând cu aniversarea de căsătorie de 5 ani, legătura voastră este puternică, însă trebuie întreținută cu iubire sinceră.

Nunta de zahăr sau de fier. Aniversare 6 ani de căsătorie

Dulce precum zahărul care dă gust celor mai rafinate deserturi și rezistentă precum fierul din care se fac cele mai solide construcții. Așa este și căsnicia ajunsă la cea de-a șasea aniversare.

Nunta de lână sau de cupru. Aniversare 7 ani de căsătorie

Căldura și confortul lânii la care se adaugă funcțiile electro și termo conductoare ale cuprului: rezultatul este o căsnicie ajunsă la 7 ani, în care confortul și dinamismul vieții în doi se completează.

Nunta de lut sau de bronz. Aniversare 8 ani de căsătorie

Lutul este materia primă din care Dumnezeu l-a făcut pe Adam și simbolizează împerecherea, fertilitatea și continuitatea vieții. Bronzul simbolizează un caracter de neclintit, deci o stabilitate imbatabilă a relației voastre.

Nunta de salcie. Aniversare 9 ani de căsătorie

Salcia poate părea fragila deoarece se lasă înclinată de bătaia vântului, parcă fără a opune rezistență. Dar acesta e secretul ei: se poate îndoi, dar nu se va rupe. După 9 ani de căsătorie, e important să știi cum să te adaptezi. Se mai adaugă și faptul că salcia impresionează de mii de ani omenirea prin capacitatea ei de a se regenera chiar și în cele mai aprige condiții, atât timp cât se află lângă apă.

Nunta de tinichea sau de aluminiu. Aniversare 10 ani de căsătorie.

Pentru aniversarea căsătoriei de zece ani, a fost desemnat drept simbol un metal asociat cu kitsch-ul și slab calitativul. Poate că tinicheaua nu este prețioasă precum aurul sau argintul, însă nici ea nu ruginește, rezistă în timp și dacă ne gândim la numeroasele întrebuințări ale aluminiului, îl găsim util în numeroase industrii. Când se împlinesc 10 ani de căsătorie, sărbătoriți durabilitatea, câștigarea luptei cu timpul. De acum încolo, temelia este la locul ei!

Nunta de oţel. Aniversare 11 ani de căsătorie

Explicațiile sunt de prisos atunci când ne raportăm la unul dintre cele mai rezistente metale pe care omenirea le cunoaște. Oțelul se bucură de tenacitate, durabilitate înaltă, rezistență la rupere și la coroziune. Imaginează-ți căsnicia voastră ajunsă la borna cu nr. 11!

Nunta de mătase. Aniversare 12 ani de căsătorie

Delicată, moale, oferă o senzație plăcută la atingere – da, vorbim despre mătase. După 12 ani de căsnicie, ați câștigat împreună prețiozitate.

Nunta de dantelă. Aniversare 13 ani de căsătorie

După o muncă migăloasă de confecționare realizată de mâini dibace, pricepute la împletit fire de ață rezistente conform metodelor antice, se obține dantela. Va fi purtată cu grație, eleganță și grijă, la fel cum și voi veți trata căsnicia.

Nunta de fildeş. Aniversare 14 ani de căsătorie

Este deosebit de preţios şi are o culoare minunată, însă fildeşul conferă un statut aparte celei de-a 14-a aniversări de căsătorie și datorită provenienței sale. Elefantul este un simbol general al înțelepciunii.

Nunta de cristal. Aniversare 15 ani de căsătorie

Strălucitor, transparent, prețuit dar și fragil, cristalul este simbolul perfect pentru cel de-al 15-lea an de căsătorie.

Nunta de topaz, ametist, cuarț, aquamarin. Aniversare 16 – 19 ani de la căsătorie.

Sunt anii strălucirii în doi, ai desăvârșirii relației voastre prin naturalețe, rezistență și frumusețe. La fel cum sunt și aceste pietre semiprețioase.

Iată și câteva inspirații pentru cadourile aniversare din această perioadă:

Un pandantiv din aur cu topaz.
Cercei cu ametiste și diamante.
Colier cu diamante și cuarț fumuriu.
Cercei din aur alb cu acvamarin.

Nunta de porţelan. Aniversare 20 ani de căsătorie

Porţelanul simbolizează fragilitatea (este o cumpănă care verifică dacă iubirea s-a „dublat” cu respect, onestitate, complicitate, căci altfel, după 20 de ani, în lipsa acestor atribute, legătura dintre doi oameni ar deveni fragilă). Mai simbolizează însă încrederea şi devotamentul.

Nunta de argint. Aniversare 25 ani de căsătorie

Înţelepciunea şi trăinicia sunt semnificaţiile principale atribuite argintului, în completarea cărora vin proprietățile sale fizice deosebite: strălucirea, rezistența, maleabilitatea.

În general pentru această aniversare soții își reînnoiesc jurămintele în cadrul unei ceremonii, la care iau parte familia și apropiații. Tot cu această ocazie pot fi dăruite reciproc verighete din argint sau din aur alb.

Nunta de perle. Aniversare 30 ani de căsătorie

Perla este o piatră prețioasă deosebită și rară: ea se formează în interiorul scoicii, care începe să producă sidef într-un proces care poate dura luni sau chiar ani. Însă rezultatul este impresionant: se „naște” o piatră superbă, impecabil șlefuită care va fi purtată drept podoabă. O căsnicie care a atins vârsta de trei decenii este rodul trudei celor două suflete care au învățat că construiască viața împreună. Este un eveniment cu adevărat remarcabil!

Nunta de coral. Aniversare 35 ani de căsătorie

Coralul poate forma un adevărat imperiu subacvatic care impresionează prin măreție, frumusețe și rezistență. La fel este și o căsnicie care numără a 35-lea an.

Nunta de rubin. Aniversare 40 ani de căsătorie

Rubinul este piatra iubirii nemuritoare. Iar după 40 de ani împreună, nimic nu vă mai poate despărți!

Nunta de aur. Aniversare 50 ani de căsătorie

Aurul este simbolul bogăţiei, căldurii, iubirii veşnice.

Cu ocazie acestei sărbători, regăsim obiceiul schimburilor de verighete din aur și al înnoirii jurămintelor între soți, toate acestea în cadrul unei ceremonii întocmai celei din ziua nunții.

verighete traditionale

Nunta de ametist. Aniversare 60 ani de căsătorie

Ametistul este asociat cu stabilitatea, trăinicia, pacea interioară, calităţi dovedite din plin de cuplurile care aniversează 60 de ani de conviețuire.

Nunta de platină. Aniversare 70 ani de căsătorie

Cel mai prețios și rar metal din lume este platina. Nu-i de mirare că pentru marcarea împlinirii a 70 de ani de căsătorie a fost ales acest metal superb, care simbolizează trăirea în echilibru.

Nunta de diamant. Aniversare 75 ani de căsătorie

Denumirea diamantului provine din grecescul „adamas” – „de neînvins”. Cum altfel ar putea fi caracterizată căsnicia care a ajuns la 75 de ani? De acum, desăvârșirea strălucirii, rezistenței, frumuseții și valorii a fost atinsă, iubirea pură înconjurând totul.

Ce urmează după?

În ordine, avem din cinci în cinci ani, următoarele aniversări a căsătoriei:

80 de ani – Nunta de Stejar

85 de ani- Nunta de Marmură

90 de ani- Nunta de Granit

95 de ani – Nunta de Onix

și în fine, aniversarea a 100 de ani – Nunta de Os.

Curioși dacă a existat un cuplu care să ajungă la sărbătorirea a 100 de ani de căsătorie, am fost surprinși să aflăm despre soții Bhagwaan Singh și Dhan Kaur din India, care în 2018 au aniversat 100 de ani de la căsătorie. O dovadă vie a longevității trăirii în doi – a faptului că iubirea este, într-adevăr, cel mai puternic sentiment experimentat de ființa umană!

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA