Bijuteriile Sabion sunt lucrate cu pasiune și dăruire, sunt obiecte delicate, fine, elegante, dar pentru a-și păstra mereu strălucirea care v-a fermecat încă din prima clipă, vă recomandăm câteva sfaturi pentru purtarea și îngrijirea lor corespunzătoare.

 

Aurul este un metal care nu se oxidează, este rezistent față de acizi, prin urmare în condiții obișnuite de purtare nu-și pierde strălucirea și culoarea. Trebuie știut însă faptul că aurul este un metal moale, prin urmare dacă ajunge în contact cu o suprafață dură, poate fi ușor zgâriat și astfel își poate pierde strălucirea.

  • Păstrați bijuteriile într-o casetă specială sau într-un săculeț moale.
  • Pentru ca bijuteriile dvs. să strălucească mult timp de acum înainte, nu le purtați când gătiți, spălați vase, faceți baie sau mergeți la piscină. Este recomandată de asemenea, evitarea contactului cu apa sărată.
  • Înainte de a vă culca, nu uitați să vă scoateți colierele, lanțurile, brățările goale și cele cu o flexibilitate redusă, pentru că accidental, în timpul somnului, se pot deforma sau chiar rupe.
  • Nu purtați bijuterii goale in interior, în special brățările fixe, în împrejurări în care le-ați putea lovi, pentru că odată îndoite acestea nu mai pot fi aduse la forma lor inițială.
  • Rhodiul se aplică peste aurul alb prin băi galvanice, pentru a-i spori strălucirea, sau peste cel galben, în scop decorativ. Rezistența și strălucirea rhodiului pe bijuterii poate dura o viață întreagă sau doar o perioadă scurtă de timp condiționat de modul în care sunt îngrijite și de reacțiile chimice ale organismului. Evitați să folosiți bijuteriile cu rhodiu în apă și la treburi casnice deoarece există riscul ca acest strat să își piardă din intensitate.
  • Protejați-vă bijuteriile de praf, de umiditatea parfumurilor și de conținutul fixativelor de păr.
  • Fiți atenți ca bijuteriile dvs. să nu intre în contact cu soluții acide, sau cu ulei de motor.
  • Nu încercați să curățați montura pietrelor cu ajutorul acelor sau a altor obiecte ascuțite care ar putea deteriora piatra ori montura acesteia.
  • Acordați atenție sporită bijuteriilor cu perle, pentru că montura lor nu rezistă la șocuri mecanice. De asemenea, bijuteriile cu perle trebuie ferite de contactul cu apa, parfumuri, etc.
  • Urmați instrucțiunile primite din partea consilierilor de vânzări bijuterii, de utilizare a sistemelor de închidere a bijuteriilor (brățări, coliere, cercei, etc…).

Dacă totuși bijuteriile dvs. nu mai au strălucirea corespunzătoare, adresați-vă cu încredere personalului din locațiile Sabion din toată țara.