Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Bijuterii Poveștile ascunse ale purtării unui inel de logodnă

Poveștile ascunse ale purtării unui inel de logodnă

Obiceiul purtării unui inel de logodnă își are originile în Egiptul Antic unde inelul simboliza un cerc nesfârșit și spațiul din inel, o poartă. Inelele de logodnă care erau oferite femeii iubite de către bărbat, au fost foarte cunoscute în vremurile romane.

Totuși, primul inel de logodnă pe care istoria îl consemnează și cu numele celor doi îndrăgostiți ca simbol al iubirii, a fost cel pe care Maximilian I al Austriei l-a oferit logodnicei sale, Maria de Burgundia, în 1477. De-a lungul secolelor, inelele de logodnă, cu sau fără diamant, au devenit un adevărat simbol al iubirii eterne.

Acest inel se poartă pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi, potrivit unei vechi credințe care spunea că vena din acel deget se îndreaptă direct către inimă.

Aurul și platina sunt materialele preferate pentru inelele de logodnă dar alte tipuri de metale cum ar fi tantalul, argintul sau inoxul sunt de asemenea folosite pentru inelele de logodnă.

Inelul de logodnă modern a apărut pe piață în anul 1886. Modelul, devenit între timp unul clasic, avea șase gheare care țineau diamantul.

Tipul clasic de inel de logodnă este simplu, cu un diamant, ușor de purtat lângă verighetă, însă aceasta nu este o regulă și rămâne la latitudinea tânărului alegerea modelului de inel de logodnă pe care urmează să îl ofere viitoarei sale soții. Majoritatea inelelor de logodnă vândute, sunt modele simple, clasice, însă trebuie să știți că există și un procent, restrâns, este drept, de tineri care se încumetă să fie diferiți și să aleagă un altfel de model de inel de logodnă.

În anul 2002, Ben Affleck a cerut-o în căsătorie pe Jennifer Lopez cu un inel de logodnă cu diamant roz, jucătorul de fotbal Eric Johnson a cerut-o în căsătorie pe Jessica Simpson cu un inel cu un rubin central flancat de diamante. Putem aminti aici și inelul de logodnă simplu, cu un rubin, pe care fondatorul Facebook l-a oferit logodnicei sale cu ocazia cererii în căsătorie.

…iar acum, inelul de logodnă va scrie un nou capitol al istoriei poveștii voastre de iubire!

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA