Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Evenimente Impresii de la expoziția FLORESCENȚĂ

Impresii de la expoziția FLORESCENȚĂ

În cadrul Galeriilor Sabion, în perioada 28 februarie – 13 martie 2020, are loc expoziția intitulată FLORESCENȚĂ, semnată de către artistul Corneliu Drăgan – Târgoviște.

Corneliu Drăgan-Târgovişte, acuarelist român de renume mondial, celebrează venirea primăverii prin această Florescenţă, o expoziţie încântătoare care crează un deosebit răsfăţ trăirilor noastre emoţionale într-un cadru de excepţie, Galeriile Sabion. Reunind peste 30 de lucrări cu tematică florală – ce altceva ar putea să ne determine să vibrăm de fericire la venirea primăverii, decât florile? – expoziţia de faţă se distinge prin înaltul rafinament cu care artistul abordează această temă delicată, prin tehnica abordată, acuarela, prin nota de originaliate definitorie a întregii sale creaţii.

Un gen de pictură extrem de greu de practicat, la un nivel înalt de realism al imaginii, acuarela reprezintă o tehnică picturală care cere o stăpânire riguroasă a construcţiei, o exactitate de microni, modul folosirii apei pentru crearea echilibrului reprezentării fiind de importanţă primordială, o singură tuşă nesigură putând compromite munca pentru întregul tablou. Adept al impresionismului, artistul pictează în pete de lumină, în culori curate, strălucitoare, a căror vibraţie dau farmec întregului, precizia cu care îşi trasează simţămintele şi impulsurile în imaginea finită creând o întreagă pledoarie în favoarea stilului său personal inconfundabil.

Cromatica plină de lumină, acordurile și contrastele bine limitate se regăsesc pretutindeni în această mirifică lume a florilor care ne încântă indiferent de anotimp, dar cu atât mai mult primăvara, iar varietatea de culori, prin multitudinea nuanțelor folosite vibrează în tonalități a căror plasticitate ne oferă imagini fascinante încărcate de suave miresme florale.

În naturile statice, în care abordează adesea florile curgând revărsate din vase, în compoziţiile  în care deseori  îşi imortalizează uneltele de lucru atât de dragi, precum și în peisaje, artistul se exprimă cu aceeaşi exuberanţă  din care transpar pregnant, sentimentele de sensibilitate aparte pe care acesta le trăiește în momentele în care își desăvârșește operele. Asemenea unui arhitect tenace și conștiincios, el îşi construieşte lucrările, fără a lăsa nimic la voia întâmplării, urmează liniile directoare ale perspectivei şi alcătuieşte structuri riguros coerente, folosindu-se de nuanţe discrete de culoare. Griurile, în numeroase degradeuri îi sunt mult mai familiare decât tonurile pline, dar petele puternice de culoare care răzbat din compoziţiile sale adăuga acel plus care crează valoarea de ansamblu și care conferă strălucirea atât de personală a lucrărilor sale.

În întreaga sa creație, Corneliu Drăgan-Târgovişte se manifestă cu aceeaşi sinceritate şi dăruire, consacrându-se în arta noastră contemporană ca un pictor al reveriei şi al nostalgiei, capabil să privească tot ceea ce-l înconjoară cu un ochi deosebit de vigilent, şi fiind, în același timp, permanent îndrăgostit de armonia culorilor și a întregii construcţii compoziţionale. Căldura pe care o conferă operelor sale, prin realizarea unor imagini încărcate de candoare şi de naturalețe crează simțăminte puternice, iar realitatea pe care o surprinde cu fidelitate, dar impregnându-i amprenta sa inconfundabilă, se transfigurează, primind patina caldă şi evocatoare a timpului ce se scurge necontenit lăsând, în trecerea sa, mărturii de netăgăduit.

Putem considera, fără doar şi poate, această expoziţie, un superb cadou pe care Corneliu Drăgan-Târgovişte şi Galeriile Sabion ni-l dăruiesc prin realizarea unui sublim şi sensibil periplu imagistic și emoțional, realmente, o bucurie pentru ochi şi suflet!

text de: Ana Maria Măciucă

 

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite articole

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA

Contactați-ne pe WhatsApp!