Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Util Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

verighete traditionale

Aniversarea anilor de căsătorie este unul dintre cele mai romantice evenimente pe care viața le oferă: o minunată celebrare a traiului în doi, o reînnoire a jurămintelor și o dovadă vie a trăiniciei cuplului!

Nunta de Argint la 25 de ani sau Nunta de Aur la celebrarea a 50 de ani de căsătorie sunt doar două dintre cele mai celebrate aniversări de căsătorie. Însă pe lângă acestea, fiecare an aniversat are o semnificație, respectiv  este reprezentat de un simbol. În continuare vom prezenta semnificația aniversărilor de la primul an până la împlinirea a 100 de ani de căsătorie. Iar pentru a vă ajuta să marcați într-un mod deosebit aceste evenimente minunate, vă propunem idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei, un eveniment deosebit de important pentru viața de cuplu și a familiei.

Dar înainte de a aborda punctual anii aniversari ai căsătoriei, ne propunem să realizăm o mică întoarcere în timp și să descoperim împreună care sunt originile acestei tradiții.

Se spune că sărbătorirea aniversării căsătoriei  unui cuplu a luat naștere în Germania, în perioada Evului Mediu, unde se obișnuia ca un cuplu ce împlinea 25 de ani de căsătorie să fie sărbătorit de către familie și apropiați. Tradiția spune că în semn de apreciere a longevității cuplului, soția, în cadrul unei ceremonii, era „încoronată” cu o coroană de argint. Aceeași tradiție era urmată și pentru sărbătorirea a 50 de ani de căsătorie, cu diferența că la această aniversare coroana era din aur. Acest obicei va fi cel care va da viață tradiției aniversării Nunții de Argint și Nunții de Aur.

Totodată datorită acestei tradiții, fiecărui an aniversar îi vor fi atribuite semnificații de simbolistică, fiind reprezentat de câte un simbol specific. Semnificația simbolului atribuit era stabilită în funcție de stabilitatea pe care uniunea în căsătorie o primește odată cu trecerea timpului. Totodată, cadourile pentru soții sărbătoriți vor fi gândite în funcție de aceste simboluri reprezentative atribuite aniversării.

În continuare, vă invităm să descoperim ce ne transmite simbologia aniversării anilor de căsătorie, respectiv nunta celebrată.

De la Nunta de Hârtie până la Nunta de Argint – între 1 și 25 de ani de căsnicie

Pentru primii 15 ani de căsătorie, întâlnim în ordine, după cum urmează, aceste simboluri: hârtia, bumbacul, pielea, pânza(inul), lemnul, fierul, lâna, bronzul, lutul, aluminiul, oțelul, mătasea, dantela, fildeșul, iar pentru cea de-a 15-a aniversare avem simbolul cristalului.

Pentru următorii ani aniversari, în funcție de simbolul atribuit, vă propunem următoarele idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei, după cum urmează:

Aniversarea a 16 ani de la căsătorie  – Nunta de Topaz, noi propunem minunate bijuterii cu topaz precum:

Aniversarea a 17 ani de la căsătorie  – Nunta de Ametist, propunem astfel de bijuterii:

 

 

 

Aniversarea a 18 ani de la căsătorie – Nunta de Cuarț, vă sugerăm să dăruiți o piesă unică:

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Aniversarea a 19 ani de la căsătorie – Nunta de Aquamarin, vă propunem o pereche de cercei prețioși:

Începând cu aniversarea a 20 de ani, descoperim în ordine următoarele simboluri: porțelan, gorun, alamă, apă, granit.

Pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie, sărbătorim Nunta de Argint. În general pentru această aniversare soții își reînnoiesc jurămintele în cadrul unei ceremonii, la care iau parte familia și apropiații. Aici regăsim, astăzi, obiceiul ca soții să-și reînnoiască jurămintele schimbând între ei o pereche de verighete din argint. Pentru cine preferă aurul alb sau platina, aceste verighete din argint pot fi înlocuite cu unele din aceste prețioase și elegante metale. Iată câteva modele de idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei – pentru nunta de argint, extrem de elegante și prețioase, ideale pentru reînnoirea jurămintelor de iubire:

verighete nunta de argintDe la Nunta de Perlă până la Nunta de Aur – idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei între 30 și 50 de ani

La aniversarea a 30 de ani, avem drept simbol perla. Pentru celebrarea Nunții de Perlă propunem cercei cu perle (dar și colierele sau inele cu perle):

Aniversarea a 35 de ani reprezintă Nunta de Coral, pentru aceasta propunem următoarele idei de cadouri cu piatră de coral precum acest superb colier Gianni Lazzaro:

Aniversările a 36, respectiv 37 de ani de căsătorie au ca și simbol siliciul și piatra.

La 38 de ani de căsătorie se sărbătorește Nunta de Jad, pentru această aniversare noi considerăm oporunte cadouri prețioase care sunt decorate cu piatră de jad:

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Simbolul aniversării a 39 de ani de căsătorie este piatra de agat, sărbătorindu-se Nunta de Agat. O puteți celebra prin dăruirea unui inel cu agat verde:

Nunta de Smarald este cea care se aniversează odată cu 40 de ani de căsătorie. Un simbol extrem de prețios, ce merită a fi dăruit sub forma unor bijuterii cu smarald, precum această minunate piese de artă cu smarald și diamante:

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Aniversarea a 41 de ani, are ca și simbol piatra de topaz, astfel pentru celebrarea Nunții de Safir, puteți dărui această piatră sub forma unei bijuterii cadou, iar pe lângă estetica prețioasă a bijuteriei cu safir, dăruiți și beneficiile acestei pietre cu proprietăți protectoare și tămăduitoare. Dintre bijuteriile decorate cu safir face parte și acest inel grațios, Gianni Lazzaro:

Nunta de Piatra Lunii, este celebrată la aniversarea a 42 de ani de căsătorie. Dăruiți această piatră cadou și veți binecuvânta cuplul cu beneficiile energetice ale acestei pietre:

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Nunta de Opal, se sărbătorește la 43 de ani de căsătorie, idei minunate de cadou sunt aceste bijuterii cu piatră de opal, care pe lângă eleganță și rafinament, vor dărui purtătoarei beneficii la nivel energetic:

Nunta de Turcoaz, se sărbătorește odată cu împlinirea a 44 de ani de căsătorie.  O idee specială de cadou este acest inel unicat. din aur, tantal și turcoaz:

Am ajuns la aniversarea a 45 de ani de căsătorie, care are ca și simbol minunata piatră de rubin. Pentru Nunta de Rubin, vă propunem să dăruiți:

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Nunta de Sidef, se sărbătorește la 46 de ani de căsătorie. Dăruiește o bijuterie cu perlă barocă:

Nunta de Tanzanit, se sărbătorește la împlinirea a 48 de ani de căsătorie. Minunate idei de cadou pentru aniversarea căsătoriei cu ocazia a 48 de ani sunt aceste bijuterii de o delicatețe și emoție lirică, decorate cu pietre de tanzanit. Mai mult decât frumusețe, cu aceste bijuterii veți dărui și proprietățile benefice ale pietrei de tanzanit, respectiv conștientizarea și înțelegerea situațiilor, transformarea negativității în pozitivitate și întărirea sistemului nervos.

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Nunta de zirconia, se celebrează la 49 de ani de căsătorie. Pentru idei minunate de cadouri puteți apela la aceste bijuterii cu piatră de zirconia:

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei

Idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei – verighete aniversare pentru Nunta de Aur

Și iată-ne ajunși la celebrarea a 50 de ani de căsătorie, respectiv Nunta de Aur și unde regăsim obiceiul schimburilor de verighete din aur și a înnoirii jurămintelor între soți, toate acestea în cadrul unei ceremonii întocmai celei din ziua nunții.

Pentru celebrarea acestui eveniment vă stăm la dispoziție cu o paletă largă de verighete din aur, însă propunem în special noile colecții de verighete tradiționale, o creație autentică bogată în simbolistică, aptă să ofere însemnătate profundă acestei aniversări. Iată câteva modele din această impresionantă colecție de modele de verighete tradiționale:

Iată-ne ajunși la Nunta de Diamant, care se celebrează odată cu împlinirea a 60 de ani de căsătorie. Ce poate fi mai minunat decât oferirea unei bijuterii cu diamant, care în timp va putea fi lăsată moștenire generațiilor viitoare ca și amintire a longevității iubirii celor doi? O bijuterie care va binecuvânta generațiile viitoare cu bucuria trăiniciei în cuplu. Iată o idee de cadoul – bijuteria cu diamant, ideală:

nunta de diamant

 

Nunta de Platină, este cea sărbătorită la 65 de ani de căsătorie, un motiv ideal pentru a dărui o bijuterie din platină, precum acest minunat model:

verighete nunta de platina

În ordine, avem din cinci în cinci ani, următoarele aniversări a căsătoriei:

70 de ani – Nunta de Titan,

75 de ani –  Nunta de Briliante,

80 de ani – Nunta de Stejar,

85 de ani- Nunta de Marmură,

90 de ani- Nunta de Granit,

95 de ani – Nunta de Onix,

și în fine, aniversarea a 100 de ani – Nunta de Os .

Curioși dacă a existat un cuplu care să ajungă la sărbătorirea a 100 de ani de căsătorie, am fost surprinși să aflăm despre soții Bhagwaan Singh și Dhan Kaur din India, care în 2018 au aniversat 100 de ani de la căsătorie. O dovadă vie a longevității trăirii în doi – a faptului că iubirea este, într-adevăr, cel mai puternic sentiment experimentat de ființa umană!

Contactează-ne pentru a crea împreună o bijuterie specială, un cadou aniversar de neuitat pentru cei dragi, care își sărbătoresc iubirea!

 

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA