Grădinile Sabionului

În perioada 3-15 Octombrie 2019, Galeriile Sabion găzduiește expoziția personală a artistului Cîrstina de la Studina cu titlul „Grădinile Sabionului”. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 3 Octombrie, ora 19.00.

Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Amelia Dincă –critic de artă împreună cu Ana Maria Măciucă – istoric de artă și aduce pe simeze o selecție de lucrări al căror subiect comun sunt florile și grădinile.

“Abordările florale unice, irepetabile ale lui Cîrstina de la Studina dau măsura sensibilităţii sale în raport cu universul vegetal. Formele terestre seamănă cu structura aştrilor, fiind conturate în compoziţiile unor tablouri de mici dimensiuni, de nobleţea unor obiecte preţioase. Metamorfozele grădinilor japoneze sau osmoza cromatică a florilor imaginate de artist în câmpuri asemănătoare bolţilor înstelate, denotă un vocabular plastic care îl defineşte în pendularea gestului său artistic între decorativismul şi mişcarea rezultate din câmpurile compoziţionale deschise. Picturalitatea, cu logica sa internă, dar şi cu libertatea de a crea forme pornite din stratul lăuntric al artistului, îl transformă pe Cîrstina de la Studina într-un creator al mişcării materiei.” – Ana Amelia Dincă

Surpriza acestei expoziții este o lucrare realizată în anul 2009, care nu a fost niciodată expusă; este portretul unei femei și se intitulează “Ana”. Este o lucrare, în care Cîrstina de la Studina vorbește despre dreptul femeii la iubire și fericire, evocând delicatețe și senzualitate acesteia, este o compoziție pictată în spiritul expresionismului, care definește stilul său liber.

Cîrstina de la Studina este un artist liber, are participări la saloane anuale de artă, saloane naționale și de artă medievală. Are de asemenea, expoziții personale și de grup în Barcelona-Spania. Lucrări în colecții particulare din țară și străinătate, SUA, Franța, Spania, Italia, Germania, Elveția, Hong Kong.

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite articole

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA

Contactați-ne pe WhatsApp!