Gândurile Valeriei 3

„Expoziția Mariei Constantinescu mi-a stârnit un gând mai vechi, un gând care apare și dispare, uneori mă face să mă simt mică, alteori mă încarcă cu bucurie, alterori mă motivează. Dar de fiecare dată îl trăiesc cu aceeași intensitate, o stare vecină cu reverența. Este despre ceea ce rămâne în urma trecerii noastre pe lumea aceasta. Copiii, rezultatul muncii, un gest care a schimbat în bine mersul lumii,o invenție? Despre ce pot eu să las în urma mea. Despre ce lăsăm noi, ca și societate moștenire generațiilor care vor urma. Acesta este gândul care mă sperie și care mă motivează. L-am retrăit din nou, imediat ce am luat contact cu lucrările Mariei. Pregătirea acestei expoziții s-a întins pe mai multe zile. Asta mi-a permis revenirea asupra acestui gând zi de zi, cu fiecare nouă lucrare care completa expoziția. Și mi-am dat seama că nu este niciodată prea devreme pentru a ne gândi la așa ceva.

Maria Constantinescu este recunoscută ca fiind creatoarea unui stil unic, inconfundabil. Iar aceasta este o împlinire la care mulți alți artiști nu au reușit încă să ajungă. A pornit de la tradiție și a ajuns la modernitate, la simbol. Această calitate îi este recunoscută de numeroși critici de artă din întreaga lume care au scris despre ea și lucrările sale. Expoziția ”Semne”, a poposit în cadrul Galeriilor Sabion în perioada 8 – 30 august 2019, a cuprins lucări de pictură pe sticlă, de mari dimensiuni, ce alcătuiește un univers spiritual, cu îngeri, compoziții zodiacale și fuioare ale timpului, o adevărată încântare și delectare pentru ochi și suflet.

Expozitia ”Semne” a reprezentat un moment de emoţie profundă atât pentru artistă, cât şi pentru numeroşii vizitatori care ne-au bucurat cu prezența lor. Mi-este greu să redau în cuvinte starea de bine care mă cuprinde la fiecare vizită, a fiecărui iubitor de artă care ne trece pragul.

Pe parcursul expozitiei am avut plăcerea să fim vizitați de nume importante din lumea artei românești și nu numai. Artiști precum Oleac Vasile, Mihaela Profiriu Mateescu, pictor de origine italiană, d-na Ioana Grosaru, președintele Asociației Italienilor din România.O altă figură importantă din lumea artistică care ne-a vizitat a fost artistul Vergil Cojocaru, pictor, grafician și tehnoredactor. Lor li s-a alăturat un public numeros. Simpli trecători sau cunoscători care s-au încărcat din preaplinul energiei degajate de semnele și simbolurile Mariei Constantinescu.

La final, mi-a trecut prin minte că probabil menirea Galeriilor Sabion este aceea de a uni într-o asociere eclectică unică diversele manifestări artistice cu bijuteria, dând nastere unor uniuni precum: Bijuteria și Pictura, Bijuteria și Sculptura, Bijuteria și Poezia.”

(gândurile Valeriei)

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA