Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Evenimente Expoziția Poveste de Crăciun - ultimul eveniment din 2019 din cadrul Galeriilor Sabion

Expoziția Poveste de Crăciun – ultimul eveniment din 2019 din cadrul Galeriilor Sabion

Galeriile Sabion vă prezintă ultimul eveniment din anul 2019, dedicat artiștilor români.

“Poveste de Crăciun” aduce o expoziție de grup, o familie de artiști în premieră la Galeriile Sabion.

În prim plan o avem pe Yvonna Efremov, un remarcabil restaurator de opere de artă grafică, vine în galerii în calitate de pictor cu 10 lucrări ce reprezintă peisaje de iarnă, tehnica – acuarelă pe hârtie. Peisajele sale mărturisesc un puternic sentiment al naturii, are un contact cu această taină, cu acest indefinibil al naturii, care o emoționează și pe care le exprimă emoționant.

Alexandru Efremov, autorul unei cărți dedicate picturii românești, un excelent cercetător al iconografiei bizantine și românești care a studiat icoanele de pe întreg cuprinsul țării. Volumul este rezultatul unei vieți de studiu și constituie o documentare a icoanelor de la pătrunderea creștinismului pe teritoriul țării noastre și până la formarea statelor românești, secolul XIX. Lucrarea este structurată pe zone geografice, Țara Românească, Moldova,Transilvania, Maramureș și Banatul – autorul studiind caracteristicile fiecărei regiuni în parte și încercând să evidențieze, in același timp, caracteristicile comune tuturor provinciilor “românești”.

Andrei Efremov, artist de renume, expert în arta vitraliilor, expune lucrări de mare anvergură, cu încărcătură emoțională, un înger păzitor – vitraliu pictat, sticlă manuală, vitralii tridimensionale în tehnica Tiffany, portretul lui Brâncuși, Sfântul Gheorghe, aplică de iluminat –Sursa –Spirala, epifanie a principiului însuși al vieții, aduce și duce de la sursă – adevăr, înțelepciune și iubire.

Maria Constantinescu, este artist plastic, membră UAPB, creatoarea unui stil unic, inconfundabil, a plecat de la tradiție și a ajuns la modernitate, la simbol. Acest lucru îl recunosc toți criticii de artă care au scris despre ea și despre lucrările sale: Nicolae Steinhardt, Paul Barbăneagră, Horia Roman Patapievici, Cornel Antim și alții. Expune în galerii lucrări pictate pe sticlă, care alcătuiesc un univers spiritual, cu îngeri și compoziții zodiacale.

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA