Fie că vorbim de verighete, inele de logodnă, colecții de autor sau colecții tematice, creațiile Sabion  pot fi cu ușurință încadrate în curente artistice, stiluri sau tendințe actuale. Pe lângă liniile clasice, o serie de inovații și colecții excepționale au fost create aici, din inițiativa artiștilor Sabion: bijuterii din tantal și aur, colecții dedicate botezului, nunții ori celor pasionați de vânătoare, lucrări realizate la comandă, bijuterii corporate, precum și multiple distincții din aur.

Toate acestea fac parte din direcția creativă a Casei de Bijuterii Sabion și au întotdeauna la bază o idee, un punct de reper, o sursă de inspirație,  un argument pentru a crea de fiecare dată ceva deosebit.

Este apoi rolul designerilor de a așeza ideile sub formă de schițe și desene, de a realiza planșe de lucru și de a stabili împreună cu bijutierii, pașii următoarelor lucrări. Viața Atelierelor de Creație Sabion este identică cu modul de funcționare al unui orologiu. Totul funcționează precum un mecanism, o rotiță o pune în mișcare pe următoarea. În paralel are loc selecția pietrelor. Fie că vin din țările Africii, din Asia sau America Latină, sunt pietre cu tăieturi deosebite achiziționate la licitații, alese cu grijă pentru detalii și pentru oferirea unui aspect original bijuteriilor Sabion.

Bijutieri, sculptori, cizelori, emailori și șlefuitori, cu fiecare dintre ei alte rotițe în acest mecanism sunt angrenate în diverse etape ale procesului de creație. Este lung drumul pe care o bijuterie îl străbate de la idee și până când aceasta este așezată cu atenție în vitrina magazinelor Sabion. Aurul este topit, prelucrat, sculptat, cizelat, șlefuit, curățat, sute de operațiuni pentru a transpune imaginația unui designer în realitate.  De cele mai multe ori vorbim de precizie chirurgicală în mișcările mâinii, în intensitatea loviturilor unui ciocan, forța cu care strângem o gheruță, unghiul în care șlefuim sau, poate cea mai solicitantă dintre toate, montarea pietrelor în bijuterie. Imaginați-vă răbdarea și priceperea de care trebuie să dea dovadă un țintuitor în momentul în care așează piatră lângă piatră, strânge o gheruță după alta, astfel încât să creeze un pave deosebit, prefect neted și care să scoată cât mai bine în evidență calitățile unei pietre.

În fine, înainte de a porni spre magazine, fiecare bijuterie trece prin 3 etape de verificare a calității, un filtru absolut necesar pentru a ne asigura că în magazinele Sabion se găsesc întotdeauna bijuterii impecabile din punct de vedere tehnic.

De aici încolo, restul sunt doar emoții, sentimente și iubire.