Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Util Top 5 brățări de damă potrivite pentru orice ocazie

Top 5 brățări de damă potrivite pentru orice ocazie

brățări de damă potrivite pentru orice ocazie

Inițial, brățara era privită ca simbol al puterii, atât politice cât și religioase. Originile sale datează de mai bine de 3000 de ani î. Hr, când brățările erau confecționate din lemn, vegetale împletite, din piele sau chiar într-o formă mai elevată, din bronz și fier.

Se spune că micenienii sunt cei care au realizat primele brățări din aur fixe sau tip spirală, gravate cu forme geometrice, purtând semnificații spirituale.

Egiptenii și babilonienii sunt cei care purtau brățări atât pe braț cât și la glezne, decorate cu imagini ale diferitelor divinități, executate în culori de email.

Grecii, în schimb, preferau brățările tip șirag de pietre, în designul cărora pe un fir de aur erau așezate perle, pietre prețioase sau coral.

Etruscii erau cunoscuți drept mari bijutieri; ei au creat modele impresionante de brățări bătute cu pietre prețioase, sticlă și coral.

Soldații romani obișnuiau să poarte câte o brățară pe brațul stâng, aceasta fiind un simbol al distincției și al valorii în cadrul armatei.

Întocmai cum precizam, brățările reprezentau o modalitate de distincție în societate iar în acest context, se puteau identifica și brățările purtate de sclavi pentru a fi distinși de oamenii liberi. Acestea erau confecționate din fier și erau purtate la încheietura mâinii și la gleznă.

În perioada Evului Mediu, datorită îmbrăcămintei cu mâneci largi și bogat decorate la încheietură, brățara aproape că lipsea din ținută, însă acest accesoriu revine în forță, odată cu rochiile de inspirație elenă, unde încheietura mâinii era expusă vederii. O piesă foarte „la modă” în acea perioadă era brățara tip boîte à portrait, confecționată din panglică de catifea ce avea așezată pe centrul ei un medalion cu camee.

În anii 1800-1900, brățările devin cele mai populare și apreciate bijuterii. În această perioadă, care corespunde epocii victoriene, apar și brățările tip charm. Modelul a fost creat datorită obiceiului conform căruia mama dăruia fiicei odată devenită femeie o astfel de brățară.

Suntem de părere că brățările sunt bijuterii care nu ar trebui să lipsească din caseta cu bijuterii a unei femei, deoarece datorită versalițății lor, fac obiectul unor accesorii care se adaptează oricărui stil și sunt perfecte pentru a fi folosite pentru completarea oricărei ținute, indiferent de ocazie!

În cele ce urmează propunem un top de cinci brățări de damă potrivite pentru orice ocazie – un scurt clasament al modelelor de brățări care ne-ar putea avantaja indiferent de ținuta pe care o alegem sau evenimentul la care luăm parte.

O selecție de cinci categorii de brățări din aur de damă, modele noi: secretul alegerii acestor modele are la bază simplitate, măiestria bijutierilor și calitatea excelentă.

Modele de brățări damă fixe, cu sau fără sistem de închidere

Un model ideal de brățară de damă potrivit atât pentru purtarea de zi cu zi cât și pentru accesorizarea unor ținute mai elegante.

Frumusețea unei brățări de aur de damă fixe, într-o reprezentare a unui design clasic, simplu, îmbinată cu strălucirea inconfundabilă a diamantelor va fi, cu siguranță, alegerea perfectă atât pentru accesorizarea unei ținute de birou – smart business, precum și pentru completarea unei ținute elegante.

bratari aur dama

Modelul de brățară damă Tenis

Modele de brățări de aur de damă extrem de apreciate datorită strălucirii lor precum și ușurinței de a fi asortate, sunt modelele de brățari de damă potrivite pentru orice ocazie tenis. Acestea sunt ideale atât pentru purtarea lor de zi cu zi cât și pentru accesorizarea unor ținute elegante.

Exemple de modele de brățări de aur tenis, încrustate cu diamante și nu numai sunt două creații Sabion:

brățări de damă potrivite pentru orice ocazie

Modelul de brățară damă de aur cu mesaj

Brățările de damă cu mesaj și șnur în diferite culori reprezintă o altă idee de brățară de aur de 14K de damă ideală pentru a fi purtată indiferent de outfit, datorită semnificației care stă în spatele simbolului ales. Iată câteva modele de brățări din aur cu mesaj, ideale pentru accesorizarea oricărui outfit:

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea aceste modele de brățări de aur, dau posibilitatea atât personalizării numelui cât și a unui mesaj drag nouă:

brățări de damă potrivite pentru orice ocazie

Modelul de brățară damă tip lanț

Brățările de damă din aur tip lanț, sunt, la rândul lor, o alegerea ideală indiferent de ținuta aleasă. Deși perlele sunt considerate pietre ce denotă eleganță și în general sunt alese pentru a completa o ținută elegantă, devin accesibile purtării și pentru o ținută mai puțin „pretențioasă”, atunci când decorează o brățară de tip lanț, ca cea de mai jos:

Modelul de brățară damă tip colier

Un alt model de brățară de aur de damă, care datorită design-ului său permite purtarea sa pentru accesorizarea atât a unor ținute simple cât și a celor business.

În fotografia următoare este prezentat un model de brățară din aur de damă tip colier perfect pentru orice ocazie!

brățări de damă potrivite pentru orice ocazie

Pentru mai multe detalii și modele, vă invităm să accesați categoria de de brățări aur damă create de Sabion!

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite articole

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA

Contactați-ne pe WhatsApp!