Bijutier Personal

Ce este un bijutier personal?

Vorbim aici de un bijutier personal, deci un consilier dedicat în asistarea achizițiilor înțelepte în materie de bijuterii și lux. Ideea de bijutier personal nu este una pe care să o fi inventat noi. De-a lungul secolelor au existat bijutieri ai caselor regale, ai membrilor inaltei clase sociale, care beneficiau de sfaturile unui bijutier personal, iar în perioada interbelică, bijutierul, pantofarul, pălărierul, frizerul, medicul, bancherul, preotul și croitorul personal, reprezentau persoanele de încredere din branșa lor, specialiștii în al căror cuvânt aveau încredere deplină.

Bijutierul personal este similarul altor profesii importante prin natura serviciilor lor, la fel ca cele enumerate mai sus, dar mai ales ca necesitate cotidiană pentru clienții produselor de lux care, de cele mai multe ori, sunt persoane active, implicate în numeroase proiecte, iar timpul lor este de cele mai multe ori drămuit cu precizie de minute și nu au răgazul necesar pentru a ajunge la magazine.

Fie că vorbim de medicul de familie, de agentul de asigurări, de croitorul personal, de bancherul, de brokerul ori de stilistul personal, sunt toate persoane care vă cunosc deja nevoile, cerințele, și sunt de cele mai multe ori în slujba voastră în baza unui simplu telefon.

Astfel este și un bijutier personal personal – asistentul dvs. în servicii de bijuterie de lux.

Beneficiciile serviciului personalizat de bijutier personal:

 • Discreția – un bijutier personal ia angajamentul confidențialității;
 • Intimitatea – Bijuteriile și serviciile de lux vin direct la client;
 • Flexibilitatea și economia de timp – un bijutier personal se va ocupa de eficientizarea timpului necesar unein achiziții;
 • Experiență de shopping persoalizată;
 • Disponibilitate 24/24. Un bijutier personal va oferi asistență la orice oră din zi, telefonic sau pe mail, după conveniențele clientului, pe orice temă legată de bijuterii și accesorii;
 • Pachet complet de servicii:
 • Consultanță și analiză în domeniul bijuteriilor și accesoriilor de lux
 • Absolut orice poate cuprinde noțiunea de bijuterii de lux. (bijuterii unicat, create la comandă, lucrări deosebite, comenzi speciale, artiști, bijutieri)
 • Pietre prețioase și valoarea lor de investiție.
 • Servicii programate;
 • Restaurări;
 • Aur de investiții;
 • Fără contracte prealabile, fără obligații;
 • Aspectul unic. Bijutierul personal nu reprezintă un serviciu disponibil în magazin;
 • Recomandări oferite de un bijutier personal pentru produse de lux din gamele de: ceasuri, instrumente de scris, accesorii de piele, învârtitoare de ceasuri, pendule, ceasuri de birou, cutii muzicale, etc;
 • Acces preferențial la colecții de bijuterii și accesorii înainte de lansarea în magazin;
 • Întâlniri destinate vizionărilor de bijuterii în locuri exclusiviste;
 • Informări targetate pe cerințele clienților prin intermediul întâlnirilor, scrisorilor, e-mailurilor.

Întreabă un consilier

Bijuterii realizate la comandă?

Îți dorești de foarte mult timp un anume model de bijuterii, cu o anumită piatră și nu ai reușit să găsești un atelier de încredere care să ți le realizeze ori credeai că nu se mai realizează lucrări la comandă în lumea bijuteriilor?

Lasă-ți imaginația să zboare, fii creatorul propriului tău model, ia chiar acum legătura cu un consilier Sabion.

Comenzi speciale?

Pocale, obiecte de argintărie, accesorii pentru botez, lingurițe, casete din metale prețioase pentru păstrarea buclei de păr de la tăierea moțului, sfeșnice, cadouri deosebite cu ocazia unor evenimente importante, obiecte de protocol sau orice altă comandă specială își găsește soluționarea în Atelierele Sabion.

Sfaturi legate de bijuterii?

Pentru noi, bijuteriile reprezintă universul lumii în care activăm. Iubim arta bijuteriei, suntem pasionați de lumea gemologiei și suntem aici pentru a răspunde oricărei întrebări legate de acest domeniu, despre accesorizare, cum purtăm și îngrijim bijuteriile, informații legate de pietre, stiluri în bijuterie ori soluții pentru restaurarea bijuteriilor moștenite.

Metoda de contact(*)
E-mailTelefonBijuterii la Comandă

Manufacturarea bijuteriilor necesită îndemânare, talent, răbdare și mai presus de toate pasiune. Bijuteria, privită ca meserie, este una dintre acelea care se face cu dăruire, migală și pornește dintr-o chemare interioară către artă. Din păcate însă, la fel ca orice altă îndeletnicire manuală, bijuteria este supusă și ea transformărilor de mecanizare și de înlocuire a “mâinii de lucru” și a vechilor tehnici de prelucrare cu noi tehnologii mai eficiente.

Ceea ce nu vor reuși mașinile să înlocuiască niciodată, este acea fărâmă din sufletul artistului care este așezată în fiecare dintre lucrările care ies din mâinile acestuia.

Aceasta este meseria de bijutier.

De-a lungul timpului, ne-am înconjurat în cadrul Atelierelor Sabion de un număr tot mai mare de artiști bijutieri, creatori de bijuterii cu pasiune. Mulțumită lor vă putem oferi un serviciu tot mai rar întâlnit la noi în țară și în lume: crearea de bijuterii la comandă.

Îți dorești de foarte mult timp un anume model de bijuterii, cu o anumită piatră și nu ai reușit să găsești un atelier de încredere care să ți le realizeze, ori credeai că nu se mai realizează lucrări la comandă în lumea bijuteriilor?

Lasă-ți imaginația să zboare, fii creatorul propriului tău model, ia chiar acum legătura cu un consilier Sabion.

Completează formularul de mai jos, încarcă o schiță făcută de tine, ori descrie-ne cum ai dori să arate bijuteria, pe care ți-o dorești și împreună vom crea ceva cu adevărat unic și spectaculos.


Fisiere acceptate: jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx. Maxim 5MB.

Glosar de termeni

Ace de probă – eșantioane de aur de diferite karataje utilizate în procesul de identificare a karatajului unei bijuterii.

Aliaj – Produs obținut prin topirea laolaltă a anumitor metale.

Apa de probă – soluție folosită la efectuarea verificărilor karatajelor metalelor.

Aur – Metal de culoare galbenă, care se găsește în stare nativă în pietrele munților, în filoane sau prin nisipurile aluvionare.

Aur alb – aliaj format din aur și un metal de culoare albă, paladiu, crom, zinc.

Aurire – proces prin care bijuteriile din argint sau aur sunt placate cu aur. Spre exemplu bijuteriile din aur roșu pot fi placate cu aur galben în vederea oferirii unui nou aspect.

Aurar – termen arhaic utilizat pentru a desemna meseria de bijutier.

Baghetă – forma dată unei pietre în urma tăierii, a prelucrării sale.

Brățări sclave – termen folosit pentru brățările fixe.

Briliant – tăietură a diamantului sub forma unei duble piramide cu un număr de 57 sau  58 de fațete.

Carabină – tip de închizătoare; sistem de închidere pentru lanțuri.

Coroană  – este partea superioară a unui diamant șlefuit, situată deasupra rondistăi.

Coletul – este fațeta de jos a unei pietre șlefuite, din care se înalță practic pavilionul.

Caratul – unitatea de măsură a greutății diamantelor. Diamantele sunt cântărite cu mare precizie, iar unitatea de măsură este caratul metric care abreviat este notat „cts” sau „ct”. Un carat cântărește  0,200 gr.

Duritatea – utilizat în bijuterie, termenul reprezintă rezistența unei suprafețe în fața zgârieturilor – modul în care suprafața pietrei răspunde la contactul cu o altă suprafață dură.

Ductil – despre metale care se pot prelucra în fire foarte subțiri.

Fluturaș – componentă a sistemului de prindere a cerceilor. Fluturașul se aplică pe sârma care intră în ureche.

Focul – strălucirile de culoare pe care le vedem când privim un diamant șlefuit care intră în contact cu lumina.

Fațetă – o suprafață plată, șlefuită a unei pietre. Spre exemplu, tăietura briliant are 57 de fațete.

Gemologia – știința care se ocupă cu studiul pietrelor.

Gemă sintetică (piatră sintetică) – Pietre realizate de mâna omului, în laborator, cu proprietăți care încearcă reproducerea cât mai fidelă a celor naturale.

Gemă naturală (piatră naturală) – piatră realizată prin procese naturale fără ajutorul omului

Giuvaergiu – bijutier

Incluziune – caracteristică determinantă a clarității unui diamant, o impuritate închisă practic într-o piatră sau întizându-se de la suprafața pietrei către interiorul acesteia.

Iregularitate – caracteristică determinantă a clarității unui diamant care se regăsește numai pe suprafața exterioară a unei pietre șlefuite.

Karat – Indice pentru conținut în aur al aliajelor acestuia, egal cu a 24-a parte din masa totală.

Lacrimă – tăietură a unei pietre, a cărei formă seamănă cu o lacrimă.

Luciu – Modul în care strălucește o piatră în contact cu lumina.

Maleabil – proprietate a metalelor de a fi îndoite, modelate.

Marquise – tăietură a pietrelor sub formă ovală – ascuțită.

Monogramă aplicată – o literă sau un alt simbol traforat și care este aplicat pe o suprafață plană.

Montură – Mod de fixare a unei pietre într-o bijuterie.

Marcajul – simbol aplicat pe bijuterii. Poate fi legat de karataj, producător ori țara de proveniență.

Metale nobile – denumire generic folosită pentru aur, argint și platină.

Organic – materie care cândva a fost vie sau care a fost produsă de către un organism viu (plante sau animale): perle, coral, fildeș, chihlimbar.

Opac – Lumina nu pătrunde deloc. Un perete de cărămidă este opac.

Pave – stil de montură a pietrelor într-o bijuterie.

Pavilionul – Partea de jos a unui diamant fațetat, partea care se găsește sub rondistă.

Pietre prețioase – categorie bine determinată în lumea gemologiei care cuprinde diamantele, rubinele, safirele și smaraldele.

Piatră de probă – denumită și piatra Lidia, de culoare neagră, șlefuită prin sistem prismatic, de o duritate foarte mare, rezistentă în fața acizilor, utilizată pentru efectuarea verificării karatajului metalelor prețioase.

Platină – Metal prețios de culoare albă – cenușie, dur, lucios, inoxidabil, maleabil și ductil, rezistent la căldură și la acțiunea acizilor.

Pocal – Vas de diferite forme și mărimi, cu deschizătură largă, folosit în diverse ceremonii.

Rondistă (sau brâu) – este secțiunea îngustă de jur împrejurul unui diamant șlefuit care face legătura dintre coroana și pavilionul diamantului și este folosită ca fiind punct de prindere a pietrei în bijuterie.

Șină biza – este șina care se continuă și care susține capul inelului.

Strălucirea – este creată de combinația realizată de lumina albă reflectată de pe suprafața și din interiorul unui diamant șlefuit.

Știft – Tijă metalică cilindrică sau conică, folosită la îmbinarea a doua piese de metal.

Scintilația  – Sunt strălucirile de lumină pe care le vedem când un diamant ori sursa de lumină la care îl privim se află în mișcare.

Transparență – gradul de instensitate a luminii care reușește să treacă printr-un obiect.

Translucid – Lumina devine difuză pe măsură ce intră printr-un material. Sticla mată este translucidă.

Verigă – zală rotundă de care este prinsă închizătoarea sau cea care intră în închizătoare.