Atelierul de creație Sabion este locul în care artizanii construiesc atmosfera și spiritul brandului, slujindu-se cu răbdare și pricepere, de metalele prețioase care au ridicat bijuteria la nivelul de artă, de fascinația pietrelor prețioase și naturale, realizând schițe tehnice, verificând simetria unghiurilor, analizând felul în care este captată și refractată lumina, trecând bijuteriile prin mâinile atâtor bijutieri talentați, cizelori, emailori, orfeurari și șlefuitori, finisând manual toate bijuteriile până la cel mai mic detaliu, făcând cercetări pe noi metale și asocieri inedite ale acestora.

Totul pornește de la o idee, trece prin filtrul designerilor, prin ochiul experimentat al gemologului, intră în procesul creației și apoi, prin mâini care desăvârșesc lucrarea, transformând metalul în bijuterie.

Fiecare bijuterie care iese din mâinile lor este însoțită de o poveste și este creată pentru a oferi o stare care să te încarce cu emoție pozitivă. Sunt bijuterii manufacturate, reflectând îndemânarea, înțelepciunea și experiența meșterilor bijutieri care și-au transmis măiestria și tehnicile din generație în generație. Doar așa se poate crea o legătură indisolubilă între o bijuterie și persoana care o va purta.