Home Blog – Informatii Despre Bijuterii Util Alegerea bijuteriilor pentru nuntă – Ghid complet pentru mirese

Alegerea bijuteriilor pentru nuntă – Ghid complet pentru mirese

bijuterii mireasa

Ziua nunții este, probabil, cea mai așteptată și importantă din viața unei femei! Este, de altfel, și cea care dă naștere emoțiilor nenumărate: pe măsură ce ziua cea mare se apropie, ideile și visurile strânse cu atenție încă din copilărie se transformă într-un adevărat proiect de research. Elementul vedetă al nunții, rochia de mireasă, se dovedește a fi doar primul pas dintr-un șir lung de detalii care trebuie puse la punct în timp util. De regulă, în linia priorităților urmează bijuteriile de nuntă și dilemele specifice:

„Ce tip de cercei de nuntă să accesorizez cu rochia mea?

Ce fel de brățară de mireasă să aleg?

Spre ce colier de mireasă să mă orientez?

Oare ar trebui să aleg bijuteriile de nuntă separat sau să optez pentru un set bijuterii nuntă?”

Dragă viitoare mireasă, este timpul să te relaxezi! Am pregătit un ghid complet pentru mirese, prin care ne propunem să facilităm alegerea bijuteriilor de nuntă. Am ținut cont de toate aspectele care devin factori de decizie pentru orice mireasă, așa că te invităm să citești în continuare.

Alegerea de bijuterii mireasă în funcție de rochie

Stilul de rochie ales este un element cheie pentru următoarea alegere pe care trebuie să o faci pe drumul către nunta perfectă: alegerea bijuteriilor de nuntă.

Dacă ai ales o rochie de mireasă cu umerii goi, nu este indicat să o asortezi cu bijuterii de dimensiuni mari care ies puternic în evidență. Te sfătuim să mergi pe alegerea unui set de bijuterii delicat, atât în privința cerceilor cât și a colierului. Direct din colecția noastră de bijuterii pentru nuntă, îți sugerăm un set de bijuterii mireasă adecvat pentru rochiile cu umerii goi:

alegerea bijuteriilor pentru nuntă

Croiala cu un decolteu pătrat a rochiei de mireasă – pentru această croială este indicată alegerea unui colier scurt, de dimensiuni relativ mici, cu câțiva centimetri deasupra decolteului. Ideal ar fi un colier bătut cu pietre de dimensiuni mici, la baza gâtului.  În ceea ce privește brățara de mireasă, se poate alege o brățară tip tenis, subțire, cu pietre montate. Pentru a completa ținuta, o pereche de cercei de nuntă delicați, cu pietre, de dimensiuni mici, sunt alegerea perfectă.

alegerea bijuteriilor pentru nuntă

Croială cu decolteu tip bărcuță – pentru această croială închisă dar extrem de elegantă, vă sfătuim să alegeți un colier discret, de dimensiuni mici, cu un pandant simplu, precum o piatră strălucitoare care să vă pună în evidență delicatețea și gingășia, precum acest pandantiv. Pentru asortare vă sfătuim în ceea ce privește cerceii de nuntă să mergeți pe aceeași variantă ca cea pentru colier – astfel veți reuși să creați magia unei ținute diafane.

alegerea bijuteriilor pentru nuntăCroiala decoltată acoperită transparentă  – de obicei, această croială implică decolteul în formă de inimă care vine acoperit cu tul transparent sau cu model dantelat. În acest caz, nu este indicată purtarea unui colier. În schimb, recomandăm plusarea printr-o pereche de cercei rotunzi  și o brățară delicată, care va oferi strălucire.

alegerea bijuteriilor pentru nuntă

Croiala asimetrică, cu un umăr acoperit – dacă ai optat pentru o astfel de croială, simplă, vei putea adăuga un plus de eleganță printr-o pereche de cercei vizibili dar extrem de fini.

alegerea bijuteriilor pentru nuntă

Îți oferim în continuare câteva sfaturi suplimentarea pentru a asorta bijuteriile de mireasă în funcție de culoarea rochiei.

În cazul unei rochii de mireasă de culoare alb strălucitor, vom opta pentru metale prețioase de culoare albă, precum aur alb, argint sau platină, decorate cu perle.

Dacă am ales o rochie de mireasă de culoare ivory, cel mai bine vor completa și pune în evidență tinuta bijuterii din aur galben.

Pentru culoarea champagne, vă sfătuim să alegeți bijuterii atât din aur galben cât și din argint, decorate cu pietre colorate.

Pentru rochia de mireasă de culoare alb imaculat sau alb de lapte , așa cum mai este numită aceasta, vă recomandăm să alegeți bijuterii  din aur galben sau bijuterii din aur rose.

Alegerea bijuteriilor de nuntă în funcție de coafura miresei

În cazul în care vei purta o coafură joasă, precum cocul, este indicată purtarea unor cercei scurți cu perle sau cu diamante.

Dacă îți vei lăsa părul desfăcut, pe spate, iar lungimea părului ar putea acoperi bijuteriile, în special cerceii, poți opta pentru o pereche de cercei de dimensiuni medii.

Pentru părul scurt, ideali vor fi cerceii lungi, care încadrează chipul și oferă grație.

bijuterii mireasa
Wedding photo created by Racool_studio – www.freepik.com

Alegerea de bijuterii mireasă în funcție de locația nunții

Un element de luat în considerare în ceea ce privește alegerea bijuteriilor de nuntă este tipul de locație în care se va desfășura petrecerea de nuntă.

Astfel, în cazul în care nunta va avea loc într-o locație închisă, precum o sală de hotel elegantă, îți recomandăm să nu te dai înlături de la bijuteriile colorate, strălucitoare și îndrăznețe.

Însă dacă ați ales să celebrați în aer liber, într-o locație precum o grădină, sau chiar pe plajă, bijuteriile simple sunt cheia succesului pentru crearea unei ținute de mireasă romantice, cu aer natural.

Ne vom opri aici, însă nu fără a menționa un aspect pe care îl considerăm cel mai de preț sfat pentru alegerea bijuteriilor de nuntă – o regulă de aur devenită principiul esențial al minimalismului: mai puțin înseamnă mai mult (Mies van der Rohe).

Nu te feri de purtarea unor bijuterii simple deoarece în esență, unicitatea și prețiozitatea unei bijuterii pleacă de la maestrul bijutier care o creează cu migală și suflet. Primind emoția celui care o poartă, bijuteria devine o formă de artă însuflețită, oricât de simplă ar părea aceasta. Încearcă să urmărești aceeași linie a bijuteriilor – cea mai simplă și sigură cale este să alegi un set de bijuterii de mireasă. Astfel, vei evita amestecul inestetic de culori de metale diferite sau al culorilor de piatră.

O paletă largă de bijuterii de mireasă prețioase și pline de emoție vei putea descoperi chiar aici, în magazinul Sabion!

Distribuie:

S-ar putea să vă placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până la lansarea următorului model din COLECȚIA FACEREA